Grad Prijedor finansiraće sa oko 75.000 KM telekomunikacione linkove za proširenje i modernizaciju video-nadzora u gradu, objavila ja Gradska uprava. Procijenjena vrijednost ugovora za nabavku i isporuku opreme za video-nadzor je 64.000 KM bez PDV-a.

Riječ je o otvorenom postupku, kriterijum za dodjelu ugovora je najniža cijena, rok za izvršenje javne nabavke je 90 dana od potpisivanja ugovora, a rok za dostavljanje ponuda je 6. novembar.

Realizacija ovog projekta počela je u skladu sa sporazumom o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i grada Prijedora iz 2019. godine i aneksom tog sporazuma i elaboratom o proširenju i modernizaciji video-nadzora iz prošle godine.

“Elaborat podrazumijeva rad po prioritetnim lokacijama za proširenje i modernizaciju sistema video-nadzora javnih površina u gradu, što je i rađeno tokom prošle godine. U ovoj godini planirani su pripremni radovi i nabavka opreme za preostali broj lokacija, što je i raspisano u ovom tenderu”, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Nedostatak odgovarajućeg video-nadzora godinama je tema koju Policijska uprava Prijedor, posebno Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja, te Forum za bezbjednost zajednice delegiraju ka lokalnoj samoupravi, a posredno i Vladi Republike Srpske.

Izvor: SRNA/kozarski