Poruka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ispred Suda BiH jeste da mogu da rade šta hoće, ali ne i dokle hoće, rekao je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković u emisiji Specijal, nakon izjašnjavanja Dodika po optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Naglasio je da je današnji dan velika pobjeda za Republiku Srpsku.

– Prekršen je ponovo Ustav BiH, optužnica nije dostavljena na ćiriličnom pismu. Čuli ste da postupajući sudija nije dao da se bilo šta kaže – ističe Višković.

Dodaje da je ovaj dan velika pobjeda Srpske i Milorada Dodika, jer su mnogi priželjkivali da se neće pojaviti, da ne smije, te da će tražiti izgovore za to.

– On se pojavio i rekao šta je imao ispred Suda BiH. To je poruka da mogu da rade šta hoće, ali ne i dokle hoće. Ne možete nekoga pozvati na odgovornost na osnovu nečega što je donijela osoba koja je nelegitimna i nelegalna – kaže Višković.

Navodi, da iz Suda BiH neće čekati da se završi sam sudski proces, a na neki način Ćosić kao postupajući tužilac, tražiće izricanje mjere.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Miloš Lukić nisu se danas u Sudu BiH izjasnili o krivici po optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Autor: RTRS