Prethodnog vikenda u Gradišci je igran prvi krug kuglaških kvalifikacija, u pojedinačnoj konkurenciji za seniore na nivou Republike Srpske.

Iz Kuglaškog kluba,, Rudar” Prijedor prijavljeno je 10 igrača iz obje seniorske ekipe, i tri igrača iz omladinskog pogona.

Nove kuglaške nade “Rudara” Matija Stijak (535), Marko Majkić (502) i David Rodić (499) učestvovali su u kvalifikacijama i stekli novo veliko iskustvo igrajući pored najboljih kuglaša Republike Srpske. Među 24 igrača koji su prošli u drugi krug kvalifikacija su petorica iz KK “Rudar” Prijedor, a to su Siniša Knežević (609), Đorđe Paštar (607), Mladen Martić (606), Miodrag Trklja (601) i Zoran Crnomarković sa 583 oborena čunja.

Oni će zajedno sa preostalih 19 kvalifikovanih u subotu, 16. decembra, u kuglani u Prijedoru nastaviti drugi krug kvalifikacija poslije kojeg će dvanaest najbolje plasiranih, za sedam dana igrati treći finalni krug u Brčkom, gdje će se saznati konačan poredak u pojedinačnoj muškoj kao i ženskoj konkurenciji, gdje će se naći i dvije Prijedorčanke Dubravka Predojević i Nataša Rujević koje ove sezone nastupaju za ekipu banjalučkog “Kastela”.

Sljedeći vikend u Areni “Bakarni” u Brčkom igraće se kvalifikacije Kupa Republike Srpske. Obje ekipe “Rudara” učestvovaće u ovim kvalifikacijama. Najbolje četiri  ekipe izboriće plasman u finale koje će se odigrati u januaru u Gradišci.

Izvor: kozarski