Počela je 35. redovna sjednica Skupštine grada Prijedora na kojoj će nakon aktuelnog časa,  odbornici razmatrati nacrt budžeta grada za 2024. godinu u iznosu od 72.258.350 KM.

Na dnevnom redu su i prijedlozi rješenja o razrješenju v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove i imenovanje v.d. načelnika ovog Odjeljenja, te rješenja o razrješenju v.d. načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu i imenovanje načelnika ovog Odjeljenja.

Sjednici prisustvuju 24 odbornika.Predsjednik Skupštine grada Igor Knjeginjić na početku sjednice pozvao je odbornike da 15. decembra posjete Ugostiteljsko-ekonomsku školu u kojoj će učenici od 9:30 do 16 časova organizovati akciju “Praznik za sve”, a u kojoj će skupljati novac za učenike kojima je pomoć potrebna.

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu Centra za prikazivanje filmova, Galerije “Sreten Stojanović”, Pozorišta Prijedor i Razvojne agencije “Preda”. Jedna od tačaka dnevnog reda je i realizacija odluke o dopunskim pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca i umrlih ratnih vojnih invalida za 2022. godinu. Pred odbornicima će se naći i prijedlozi odluka o davanju saglasnosti za izvođenje detalјnih geoloških istraživanja privrednim društvima “Niskogradnja Kečan” i “Ventura minerals”,te  o imenima ulica i trgova.

Izvor: kozarski