U okviru „Prijedorske zime 2023“ u Gradskoj čitaonici održana je radionica pod nazivom „Čestitke nisu zaboravljene“. Kako se izrađuju novogodišnje čestitke učilo je oko 80 učenika nižih razreda osnovnih škola.
Među njima je bila i učenica drugog razreda Osnovne škole „Petar Kočić“ Sofija Keča.
„Srećna sam, crtaću Djeda Mraza i slaću njemu čestitku“, rekla je ona.
„Ja bih volio da napravim čestitku Djeda Mrazu, i nikada nisam pisao, čestitke nikada u životu“, rekao je Aleksandar Keranović.

Učenike ovog razreda dovela je učiteljica Osnovne škole „Petar Kočić“ Silvana Batoz.
„Došli smo da pišemo čestitke Djeda Mrazu. Čujete graju dječice, kako su veseli, raduju se novogodišnjim praznicima, raduju se da pišu Djeda Mrazu. Mislim da Djeda Mraz postoji i treba da vjerujemo u njega i treba da kažemo djeci da vjeruju, da maštamo da uživamo u tome“, poručila je Batoz.
Direktor Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“ Gordana Vila kaže da su okupili učenike iz sve četiri gradske škole, te da je u ovoj radionici učestvovalo i područno odjeljenje učenika iz Tukova.
„Mi kao ustanova smo se uključili u Prijedorsku zimu. Riječ je o radionici „Čestitke nisu zaboravljene“. Mi nešto stariji sjećamo se toga, ali sigurno se mališani ne sjećaju kako su nekada stizale čestitke na adrese. Mi želimo da im dočaramo taj neki duh prošlog vremena da im pokažemo da ih i sami mogu napraviti. Danas izrađuju uz našu pomoć za svoje najbliže, ali nadamo se da će nešto izraditi i za našu ustanovu pa da ukrasimo Dječije odjeljenje koje je u novogodišnjem ruhu odavno“, rekla je Vila.

Nakon što su izradili čestitke, najmlađi su iznenađeni i novogodišnjim paketićima koje je obezbijedila Gradska uprava Prijedor.
U Gradskoj čitaonici će 18. decembra biti organizovan događaj za djecu mlađeg školskog i predškolskog uzrasta „Pričam ti priču, pričaj mi priču“.

Izvor: kozarski