Prilazak Kristijana Šmita Željki Cvijanović na božićnom prijemu u Sarajevu, i reakcija Sanje Vulić na to, snimak je koji je u trenutku postao viralan.

Srpski član Predsjedništva BiH objasnila je šta se zapravo desilo i šta je rekla Nijemcu koga Srpska ne priznaje za visokog predstavnika.

-Pa, čovjek je prišao da se pozdravi, da se rukuje. Ne znam… nisam pola stvari uspjela ni da čujem jer imate hiljadu ljudi tamo. Ja sam rekla OK, ja sam evropljanka u venama, ne trebate meni objašnjavati da trebam biti kulturna. OK pozdravili smo se, ali ne primam i ne prihvatam nikakve druge informacije – izjavila je Cvijanovićeva za RTRS.

Bez obzira koliko se trudili da pokažu da nije tako, dodaje Cvijanovićeva, i diplomatama koji dođu da službuju u BiH nije lako ako nemaju pristup polovini države.

– Nije to bila prilika, ne možete vi na prijemu objašnjavati. On je nešto došao, mlatio, pokazivao, pričao, nisam, ga dobro uspjela ni da čujem. Kažem vam, to je ono što sam ja rekla. Ne trebate mi posebno ništa objašnjavati. Kulturu i vaspitanje imam, a ostale stvari nije ni prilika. Mislim da mu je bilo važno da dođe da kaže da je kulturan, da će da pozdravi, zašto ne – rekla je Cvijanovićeva.

Izvor: Srpskainfo