Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se samo pravom organizacijom i radom može toliko godina biti na vlasti u Srbiji.

On je i čestitao predsjedniku ove zemlje Aleksandru Vučiću i ljudima sa kojima radi na izbornoj pobjedi.

Čestitam Vučiću i njegovoj ekipi na pobjedi. To sam uradio direktno, jer samo bio sa Vučićem do ponoći – rekao je novinarima Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Govoreći o situaciju u Banjaluci i rebalansu budžeta ovog grada, Dodik je istakao da skupštinska većina ima pravo da odlučuje, kao i gradonačelnik Draško Stanivuković.

-Pozivam da se dogovore i da budu zadovoljne sve strane, a ne da se jedni osjećaju poniženim, a drugi slavodobitno – rekao je Dodik.

Na osnovu glasova prebrojanih na 7.725 od ukupno 8.273 biračkih mjesta, lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” osvojila je na parlamentarnim izborima 47,04 odsto glasova, a drugoplasirana lista “Srbija protiv nasilja” 22,14 odsto glasova, objavljeno je jutros na sajtu Republičke izborne komisije.

Lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” osvojila je 6,63 odsto glasova, koalicija “Nada” 4,92 odsto, a lista “Branimir Nestorović `Mi – Glas iz naroda`” 4,66 odsto glasova.

Autor: SRNA/Srpskainfo