Dan sjećanja na borca i ustanika protiv Turaka Petra Popovića-Peciju biće obilježen danas u Kozarskoj Dubici u organizaciji Odbora za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske.

Iz Odbora za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske najavljeno je da će se program obilježavanja “Dana sjećanja na borca i ustanika protiv Turaka Petra Popovića – Peciju” realizovati uz prisustvo predstavnika institucija Republike Srpske, srpskih predstavnika u institucijama BiH, rukovodstva opštine Kozarska Dubica, gradova Banjaluka, Prijedor i Gradiška i opština Novog Grada, Kostajnice, Oštre Luke, Krupe na Uni, nevladinih organizacija i udruženja od javnog interesa proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka, gradskih i opštinskih nevladinih organizacija i građana.

U manastiru Moštanica biće obilježena i slava Opštine Kozarska Dubica – Sveti prepodobnomučenik Đakon Avakum, uz slavski obred kojem će prisustvovati opštinski zvaničnici i gosti.

Izvor: Agencije