Maloljetnik porijeklom iz Srbije (15), sin čovjeka koji je u aprilu prošle godine ubio kćerku (7) u dvorištu škole u Ulmu u Nemačkoj, zadavio je svoju djevojku (15) u šumi.

Stravičan zločin se dogodio 27. decembra, a nesrećna djevojka je preminula 1. januara u bolnici. Kako pišu njemački mediji, dječak je poslije horora sam pozvao policiju i rekao šta je uradio, te je ubrzo uhapšen.

– Ubijena devojka i uhapšeni su već neko vrijeme bili u vezi. Kobnog dana oni su se našli u šumi u okrugu Viblingen. Utvrđeno je da je mladić djevojku davio sve dok nije prestala da se pomjera, što je njemu bio znak da je preminula. On je potom djevojku ostavio na stazi, a on je pobjegao, ali je oko ponoći pozvao policiju i Hitnu pomoć i sve ispričao. Rekao je da je ubio svoju djevojku i dao je tačnu lokaciju – prenose lokalni mediji detalje jezivog zločina.

Kako dalje navode, ljekari su devojku zatekli sa vidljivim povredama na vratu, koje su nastale davljenjem, a imala je i odbrambene povrede, što govori da je pokušala da se otrgne iz kandži nasilnika.

– Djevojčica je bila u kritičnom stanju, ali živa i hitno je transportovana na kliniku. Nažalost, imala je moždanu smrt i 1. januara je isključena sa aparata – navode izvori i dodaju da je policija nedaleko od mjesta na kom je nađena djevojčica, pronašla i osumnjičenog maloljetnika.

Dječak potpuno dezorijentisan

– Osumnjičeni je bio dezorijentisan i imao je povrede na rukama, a nakon privođenja utvrđeno je da je on pozvao Hitnu pomoć sa svog mobilnog telefona. Prilikom hapšenja nije pružao otpor – navode mediji.

Dodaju da se dječaku na teret stavlja da je počinio krivično djelo ubistvo iz nehata i može da dobije maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina.

– Tužilaštvo je naložilo psihijatrijsko veštačenje dječaka, kao i da se uradi rekonstrukcija kretanja njih dvoje kobne večeri. Čeka se i toksikološki nalaz, kako bi se utvrdilo da li je bi pijan ili drogiran – navode mediji.

Kako su dalje naveli, dječak još uvek nije saslušan, pa tačan motiv za jezivi zločin nije sa sigurnošću utvrđen. Međutim, prijatelji ovog mladog para naveli su da je mladić navodno bio izrazito ljubomoran.

– Ubio je jer je bio bolesno ljubomoran. Zamjerao joj je da se oblači provokativno, njemu je to smetalo i opominjao ju je. Znala je šta je njegov otac uradio i bila mu je podrška u najtežim trenucima u životu. Bez obzira na tu situaciju, ona je njega voljela – naveli su njihovi prijatelji i dodali da je ubijena djevojka znala da njen momak ima porodične probleme.

Sličnost sa ocem

Policija je u istrazi naložila i vještačenje njihovih telefona, kako bi se utvrdilo da li se par i oko čega svađao.

– Utvrđuje se i da li su se oni dogovorili da se kobnog dana nađu u šumi ili je ubica namamio djevojku u zamku – navode izvori.

Ono što je mnoge zaprepastilo jeste to što je osumnjičeni maloljetnik sin čoveka koji je u aprilu 2023. počinio užasan zločin u Ulmu.

– Dječakov otac je zaklao svoju kćerku u školskom dvorištu, pa pozvao policiju i rekao: “Dođite u školsko dvorište, ubio sam kćerku”. Jeziva je sličnost između dva slučaja. I sin je kao i otac sam pozvao policiju i rekao šta je uradio – rekli su sagovornici njemačkih medija.

Njemački mediji su prenijeli da je otac poslije ubistva djeteta rekao “da mu vjera nalaže da žrtvuje ono što najviše voli”.

– Dan nakon Uskrsa, osumnjičeni, rodom iz Srbije, odveo je kćerku u dvorište škole kako bi se navodno igrali igre “Indijanaca”. Vezao joj je ruke iza leđa i prerezao joj vrat. Djevojčici je gotovo odrubio glavu. Prije 20 dana regionalni sud u Ulmu odlučio je da osumnjičeni trajno bude smješten u psihijatrijsku bolnicu zatvorenog tipa, jer boluje od akutne šizofrenije i proglašen je neuračunljivim – navode.

Zajedničke fotografije

Mladi par je na društvenim mrežama objavljivao skoro svakodnevno fotografije i video-snimke na kojima se vidi kako su zagrljeni i nasmijani. Samo osam dana prije zločina, žrtva je objavila snimak sa ubicom i napisala: “Ovo je toksično!”, verovatno opisujući njihovu vezu. – Jadni mišu, počivaj u miru anđele lepi. Žao mi je što ti je oduzeo život onaj koga si najviše voljela. Porodici želim da budu jaki – samo su neki od brojnih komentara.

Autor: Srpskainfo