U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabim snijegom, dok će u Hercegovini padati kiša.

Jutros je u većini krajeva pretežno oblačno, na sjeveru je vedro, sa slabim snijegom u centralnim, istočnim i jugoistočnim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sredinom dana postepen prestanak padavina i razvedravanje, dok se na jugu očekuje olujna bura, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Maksimalna temperatura vazduha biće od minus tri do tri, na jugu do šest, u višim predelima minus sedam stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, na jugu i jak do olujni sjevernih smjerova.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Han Pijesak i Čemerno minus osam, Kneževo minus šest, Novi Grad i Sokolac minus pet, Gacko minus četiri, Mrkonjić Grad i Srbac minus tri, Banjaluka, Bijeljina, Prijedor, Višegrad Ribnik, Srebrenica, Šipovo, Tuzla i Bihać minus dva, Doboj i Zenica minus jedan, Trebinje i Bileća nula, Mostar četiri i Neum pet stepeni Celzijusovih.

Visina snježnog pokrivača: Srebrenica 29 centimetara, Han Pijesak 26, Sokolac 20, Šipovo i Kneževo 15, Čemerno, Ribnik, Mrkonjić Grad i Mrakovica 10, Višegrad devet, Bijeljina i Gacko šest, Prijedor i Bileća tri, Novi Grad dva, te Banjaluka, Doboj i Trebinje jedan centimetar.

Autor: SRNA/Srpskainfo