Udruženje Gardista 1.gardijske motorizovane brigade  Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, obavještava javnost da je pokrenulo humanitarnu akciju za našeg člana Milorada Jelisavca iz sela Radomirovac kod Novog Grada, koji je bivši pripadnik 1. Gardijske motorizovane brigade GŠ VRS.

Porodica Jelisavac nalazi se u teškoj materijalnoj situaciji. Milorad je nezaposlen, dva puta operisan i skoro radno nesposoban. Supruga je takođe nezaposlena, imaju dvoje maloljetne djece. Mlađi sin od 7 godina trebalo bi da  u maju ove godine  ide na operaciju urođene srčane mane u Beograd.

Bez obzira na sve nedaće, Milorad je počeo praviti kuću, koju je izgradio do prve ploče, ali su životni problemi bili jači pa su Jelisavci morali da obustave radove. Trenutno žive u neuslovnoj, staroj kući sa Miloradovom majkom i sestrom.

Koliko je teška situacija, govori i činjenica da Jovanjdan, krsnu slavu, porodica nije bila u mogućnosti da proslavi, već su samo zapalili slavsku svijeću.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje, da se priključe humanitarnoj akciji koju je pokrenulo Udruženje Gardista 1.GMTBR GŠ VRS, s ciljem da pomognemo porodici Jelisavac da dobiju svoj dom i da im koliko toliko olakšamo život.

Sredstva se mogu uplatiti na žiro račun Udruženja Gardista broj 562-008-81546039-60 otvoren kod NLB Banke sa naznakom “pomoć za porodicu Jelisavac”.

Udruženje Gardista 1.gmtbr GŠ VRS je osnovano 2019.godine, njeguje tradiciju i slavni put 1.gardijske motorizovane brigade GŠ VRS i čuva sjećanje na 117 gardista koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

Udruženje trenutno broji oko 1.500 članova i za 5 godina postojanja su, između svih ostalih aktivnosti, napravili 40 humanitarnih akcija u kojima je prikupljeno preko 120.000KM.

Budimo humani! Naše malo nekom znači mnogo!

Udruženje Gardista 1.gmtbr GŠ VRS

Izvor: kozarski