Sedamnaesta manifestacija “Dani zime na Kozari” biće održana danas i sutra na Mrakovici.
Za danas je predviđen zimski planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros”, dok ski-kup za osnovce i srednjoškolce u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “LJubijski rudar” ne može da se održi zbog toga što nema snijega, a temperatura je previsoka za pravljenje vještačkog.

Biće održana takmičenja gradova i opština u sportsko-rekreativnim zabavnim igrama, srednjih škola, izviđačkih odreda, planinarskih društava i lovačkih udruženja u pripremanju kotlića, te bogat kulturno-umjetnički i zabavni program.

Kotliće će takmičari pripremati na 30 štandova, a, mimo toga, Lovačko udruženje “Mrakovica” spremiće još hiljadu porcije čorbe.

Sutra će biti obezbijeđen besplatan autobuski prevoz ispred gradskog stadiona u Prijedoru sa više polazaka od 9.00 do 10.00 časova, a svaka kupljena ulaznica za nacionalni park učestvuje u nagradnoj tomboli.

Nakon što se popune parking kapaciteti na Mrakovici, putnički automobili biće usmjeravani na Benkovac odakle će cijeli dan saobraćati kružna autobuska linija ka Mrakovici.

Pokrovitelj “Dana zime na Kozari” je grad Prijedor, a organizator i domaćin je Turistička organizacija grada u saradnji sa Nacionalnim parkom Kozara i turističkim organizacijama Kozarska Dubica, Novi Grad, Kostajnica i Gradiška.

Izvor: SRNA/kozarska