Republika Srpska je najveći uspjeh srpskog naroda u posljednjih 40 godina, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

– Najveći dio njene istorije ona za mene glasa da je vodim. To je zato što ljudi znaju da sam spreman da trpim i sankcije, i pritiske, i prijetnje i da nikada i ni po koju cijenu neću odustati od svetinje srpskog nacionalnog interesa – naše Republike Srpske – poručio je Dodik u objavi na Iksu.

Kritikovao je opoziciju.

– Neke stvari se prosto nikada ne mijenjaju. Sunce izlazi na istoku, Zemlja se okreće oko Sunca, gubitnici iz opozicije mrze mene i sve što radim. I možda se nekada dese čuda, Borac osvoji Ligu šampiona, BiH pobijedi na Evroviziji, ali njihova mržnja ostaće trajna – rekao je Dodik.

Istakao je da mrziti Milorada Dodika nije politika.

– To je odraz frustracije činjenicom da vas pobjeđujem toliko dugo. Dame i gospodo iz opozicije, nijednim zakonom koji SNSD usvoji Republika Srpska ne slabi, nego jača. Da nije tako, ne bi bilo tako glasno vaše ćutanje kada Šmit nasrće na nas i mene lično ili sramotni vaši zahtjevi i očekivanja od stranaca da vas dovedu na vlast kada to već neće srpski narod na izborima – naveo je Dodik.

Posljednji motiv za izlive mržnje i demonstraciju neznanja je usvajanje Zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH.

– Moram priznati, uspjeli su uspostaviti jasnu disproporciju – što je njihova mržnja veća, broj osvojenih glasova je manji. Kako i gdje ovi nesrećnici u njemu vide prenos nadležnosti, Bog će ga znati. Za mene kao političara je dobra okolnost kad imam opoziciju kakvu imam. Međusobno posvađana i bez ikakvog plana i programa, osim mržnje prema meni, ne predstavlja nikakav izazov u političkoj areni – naveo je Dodik.

Kaže da mnogi političari koji ne misle o svom narodu i nemaju viziju dalju od mandata bili bi zadovoljni zbog toga.

– Ovako, dijelim razočaranje velikog broja Srba u Republici Srpskoj zbog toga na šta nam liči opozicija – zaključio je Dodik.

Autor: RTRS

Foto: RTRS