Preliminarni test pokazao je da je 35-godišnji vozač kamiona, državljanin Rumunije koji je juče prouzrokovao tešku saobraćajnu nesreću kod graničnog prelaza Stara Gradiška, u kojoj je povrijeđeno 18 ljudi, bio pod uticajem narkotika.

– Za sada imamo preliminarni rezultat testa na droge i on je pozitivan. Još se čekaju rezultati pretrage krvi i urina kako bi potvrdili test. Vozač je još u prostorijama policije, a nakon što u potpunosti bude okončan uviđaj, biće predat pritvorskom nadzorniku, a upućen nadležnom državnom tužilaštvu – rekao je službenik za odnose sa javnošću Policijske uprave Brodsko posavske Tomislav Kovačević.

Neki hrvatski portali sinoć su objavili i da je vozač kamiona u policiji priznao da je vozio pod uticajem droge.

Do nesreće je došlo kada je u blizini naplatne rampe Okučani vozač teretnog vozila rumunskih registarskih oznaka prvo bez zaustavljanja probio naplatnu rampu, a nakon toga, skrenuo lijevo u smjeru graničnog prelaza.

Tu je bez zaustavljanja prvo udario u jedno vozilo, a nakon nekoliko kilometara je udario u još 16 vozila, a potom sletio u odvodni kanal.

Portal 24sata.hr. nezvanično je saznao da je kamion kojim je izazvao nesreću bio natovaren i da je s autoputa sišao iz smjera zapada, odnosno Zagreba.

Još uvijek je utvrđuje da li uopšte trebao završiti na putu prema graničnom prelazu.

Kada je riječ o povrijeđenima, u Opštu bolnicu Nova Gradiška zaprimljeno je 18 povrijeđenih, od koji četvero ima teške povrede, a, dvoje je upućeno na dalje liječenje u Zagreb.

– U novogradiškoj bolnici je trenutno zadržan jedan teško povrijeđeni, dok je drugi teško povrijeđeni na lični zahtjev pušten po njega je došla rodbina iz BiH. Svi lakše povrijeđeni tokom noći su nakon ukazane ljekarske pomoćni pušteni da dalje nastave put prema BiH – kažu u bolnici, prenosi Glas Srpske.

Zbog uviđaja je tokom noći bio zatvoren granični prelaz Stara Gradiška- Gradiška.

Autor: Srpskainfo

FOTO: RADIO NOVA GRADIŠKA