Brutalno ubistvo Danke Ilić (2) i nakon 15 dana potresa Srbiju i region. Ljudi se svakodnevno opraštaju od ubijene djevojčice na društvenim mrežama, a jedan od korisnika joj je posvetio pjesmu.

Pazite joj ručice, kad je budete tražili, ispod gomile smeća.

Molim vas, oprezno! Po mirisu je pronađite, ona je tatina sreća. Cvijet, na deponiji. Anđelski pramene na svilenoj kosici, zbog tebe i vapim. O, bezdušni svijete šta ti je skrivilo to nevino dijete?

Njih savjest ne peče, djevojčice draga, oni što su htjeli da nestaneš bez traga. I nije krivac taj Beč! Niti otac tvoj, a ni majka tvoja, što uzalud plače dok danima traže, svoje umiljato mače. Pazite joj oči! U njima stanuje nedosanjani san. Tu su lutke i šnale, srećno djetinjstvo i vjenčanica bijela.

Znam, biće vam teško kad dođete do tijela. Zbog njene godine dvije. I na osmijeh pazite, sa njim je pošla u smrt, da radost unese u rajski vrt – navodi se u pjesmi objavljenoj 4. aprila, na dan kada su uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić.

Kako je navedeno na društvenim mrežama, autor ove pjesme je Knežević Milodrag-Miki.

Potraga za tijelom ubijene Danke Ilić (2) ušla je u šesti dan. Policija neumorno traga, obilazi i kopa sva mjesta po Banjskom polju i okolini kako bi se tijelo djevojčice što prije pronašlo.

Tokom jučerašnjeg dana pregledane su i nove lokacije: šiblje oko močvare koja se nalazi u selu Zlot, nedaleko od imanja Dejana Dragijevića, prvoosumnjičenog za ubistvo djevojčice, rezervoar u pilani na istom imanju, kao i cijela pilana. Međutim, od djevojčice i dalje nema ni traga.

Podsjećamo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića (obojica stari 50 godina) iz Bora, za koje se sumnja da su djevojčicu udarili automobilom, a zatim njeno tijelo stavili u gepek i odnijeli na deponiju. Na teret im se stavlja krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Dejan je na saslušanju priznao zločin, dok se Srđan branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, piše Blic.

Naknadno su uhapšeni Dalibor i Rade Dragijević, otac i brat osumnjičenog Dejana, zbog sumnje da su mu pomogli da premjesti tijelo djevojčice na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

Autor: Srpskainfo

FOTO: GOBELJAMG7/INSTAGRAM/SCREENSHOT