Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je da je danas u Generalnoj skupštini UN donesena sramna rezolucija o Srebrenici bez konsenzusa, što pokazuje da je taj dokument ispolitizovan.
“Usvajanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN sa 84 glasa `za`, 19 `protiv`, 64 uzdržana, dok se predstavnici 22 države nisu ni pojavili, jasan je pokazatelj stavova zemalja članica UN o iznuđenoj rezoluciji o Srebrenici, nakon nekoliko odgađanja glasanja, te izmjene pravilnika”, objavio je Javor na “Instagramu”.

On je dodao i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio kako danas, tako i u prethodnom periodu, borac za istinu i pravdu srpskog naroda pred Generalnom skupštinom UN i njegove riječi daleko su se čule.

“Srpski narod je častan i ponosan i nije genocidan narod. Živjela Republika Srpska, živjela Srbija”, porčio je Javor.

Ranije je najavljeno da će večeras zgrada Gradske uprave biti osvijetljena bojama zastave Republike Srpske.

Generalna skupština UN usvojila je danas antisrpsku rezoluciju o Srebrenici za koju je glasalo 84 država, 87 je bilo protiv i uzdržano, dok 22 zemlje nisu glasale.

Ovu rezoluciju, koja je inicirana bez odluke Predsjedništa BiH, glasom je podržao i predstavnik stalne misije BiH u UN koji je tako nastupio kao predstavnik isključivo Bošnjaka, a ne sva tri konstitutivna naroda.

Izvor: SRNA/kozarski.com