Јedinstveni ŠA Fest i ove godine garantuje nezaboravan provod u Prijedoru. U toku su finalne pripreme za događaj koji je postao omiljeni ljetni festival.

Ovo posebno emotivno putovanje koje obnavlja zajednicu, biće održano od 24. do 27. jula 2024. godine. Festivalska dešavanja će se i ove godine odigrati na više lokacija u Prijedoru, a izvođači koji su dio programa obećavaju odličan provod! Јelen pivo je ovogodišnje zvanično pivo festivala, te ćemo zajedno nazdravljati uz najbolju muziku!

Na ŠA Festu i ovog puta fantastična muzika za sve generacije. U petak i subotu, 26. i 27. jula, u Ljetnoj bašti u “ŠA Live“ programu nastupaju velike regionalne zvijezde. Petak je rezervisan za Partibrejkers, Sunshine, Artan Lili, Bigru & Paja Kratak kao i Eho Radar, dok u subotu nastupaju Dubioza kolektiv, Edo Maajka, Atheist Rap, Grin Bulz i Motherfunky.

Ni ljubitelji elektronske muzike neće ostati uskraćeni za svjetski poznate DЈ-eve. U “Elektro park“ zoni festivala u Starom gradu do ranih jutarnjih časova fenomenalan provod obećavaju Ian Pooley, Alexander Kowalski, Marta, Dejan Milićević, Dejan Milosavljević, Mladen Tomić, Siniša Tamamović, Level7el i mnogi drugi.

Ovogodišnji Ša Fest počinje u srijedu, 24. jula, kada će u “Antistres zoni” biti održan koncert Ramba Amadeusa i stand-up nastup Neše Bridžisa. U četvrtak na istom mjestu sviraće Buč Kesidi, a za after party zadužen je DЈ Dejan Milićević. U “Antistres zoni“ tokom dana na programu su ekološke i umjetničke radionice.

U okviru “Art kutka“, ispred Galerije “Sreten Stojanović“, biće postavljena izložba plakata o temi nasilja na internetu studenata akademija likovne umjetnosti u Banjaluci i Novom Sadu. Takođe, u “Art kutku“ biće održane likovne radionice. Istovremeno, u samoj Galeriji biće postavljena izložba “Yugo Logo“ o temi grafičkog dizajna u bivšoj Јugoslaviji.

Ša Fest će i ove godine grad Prijedor pretvoriti u pozornicu na otvorenom, uz jedinstven spoj muzike, teatra, likovne umjetnosti, zabave i inspiracije. ŠA Fest i ove godine podržava kompanija Molson Coors BH, kao i brend Јelen pivo, koje je zvanično pivo festivala.

ŠA Fest je memorijalni festival posvećen prijedorskom likovnom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad. Da je ovaj festival postao jedan od omiljenih događaja pokazuje i veliko interesovanje publike za ulaznice, kao i dolazak publike iz drugih bh. gradova, koji planiraju višednevni boravak u Prijedoru.

Vidimo se na ovogodišnjem Ša Festu u Prijedoru, gdje zajedno slavimo zajedništvo i nazdravljamo uz omiljeno Јelen pivo!

Autor: RTRS