Bivši makedonski košarkaš i igrač „Crvene zvezde“ iz Beograda Pero Antić posjetio je trening centar Košarkaškog kluba „Hunters“. Antić kaže da je u Prijedor došao zbog prijatelja, ali i da bi pružio podršku mlađim nadama.

„Imamo mnogo dobre prijatelje ovdje, a i gdje ima košarke što ne bi došli da damo podršku djeci. U planu su neki prijateljski turniri, koji bi obuhvatili klubove iz Republike Srpske i Makedonije“, navodi on.

Antić koji je bio tri puta šampion Evro lige i tokom čije je aktivne karijere reprezentacija Makedonije bila najuspješnija ima i savjet za mlade.

„Da se druže, da budu tim, ovo je timski sport, ali i van terena da budu još bolji ljudi i da ostave srce na terenu, jer za košarku je potreban i mozak i srce. To prijateljstvo treba da traje dugi niz godina“, savjetuje on.

KK „Hunters“ ima podršku ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijela Egića. On kaže da je posjeta Antića mladima podsticaj za postizanje sportskih uspjeha.

„Od zime ćemo raditi na uspostavljanju što bliskijih kontakata, da nam se djeca druže, treniraju, da nisu na ulici, da koriste sve ovo što smo ovdje napravili sa ciljem postizanja rezultata, ali prije svega zbog druženja i sportskog načina života“, rekao je Egić.

Pored Egića, u pratnji Antića tokom posjete KK „Hunters“ bio je i ambasador BiH u Makedoniji Dragan Jaćimović.

Izvor: kozarski.com