Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” pridružila se obilježavanju Nedjelje djeteta organizovanjem kreativnih radionica za mališane.

Jedna od njih je i radionica pod nazivom “Šta želim biti kad porastem” na kojoj su u čitaonici Biblioteke vatrogasac, policajac, zubar, kuvar i bibliotekar uz prikladne rekvizite predškolcima Dječijeg vrtića “Radost” prezentovali svoja zanimanja. Mališani su sa velikom pažnjom posmatrali prezentaciju zanimanja, a svako od njih ima svoje želje čime bi želio da se bavi kada poraste.

Direktor Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” Gordana Vila izjavila je da je ova ustanova, u saradnji sa gostima, za predškolce pripremila zanimljivo predavanje, ističući da su mališanima, pored prezentacije zanimanja koje su vidjeli, Biblioteka ponudila da se o svim zanimanjima upoznaju preko literature u dječijem odjeljenju gradske čitaonice.
Inače, ova ustanova organizator je, zajedno sa Udruženjem za očuvanje tradicije Prijedor , još jedne kreativne radionice koja će sutra od 17,00 časova biti orgranizovana u Pozorištu Prijedor pod nazivom ” Karneval zabave”.

Izvor: prijedorgrad.org