U Gradskoj upravi Prijedor danas je upriličen prijem za učenike Koledža Ujedinjenog svijeta iz Mostara .

Ovaj koledž ima 18 škola u svijetu uključujući i ovu u Mostaru koju pohađa oko 200 učenika iz preko 70 zemalja širom svijeta, Španije, Velike Britanije, Etiopije, Kine….. te i iz zemalja našeg okruženja Slovenije, Srbije i Makedonije.

Cilj ove škole je da omogući najbolje školovanje svoj talentovanoj djeci bez obzira na njihovu pozadinu, bilo finansijsku, nacionalnu ili religijsku. Moto koledža u Mostaru je “Spajanje ljudi i kultura pomoću inspirativnog i kvalitetnog školovanja”.
Učenica ove škole je i Prijedorčanka Matea Jandrić koja je u sklopu školskog programa Projektna sedmica u periodu od 7-10. oktobra kao jedan od lidera, ugostila u svom gradu 6 učenika iz raznih zemalja u pratnji profesorice global politike Parise Oskoruči iz Italije.
Ona je željela da njene kolege bliže upoznaju njen grad Prijedor i da za tri dana obiđu muzej, galeriju, Kozaru i učestvuju u mnogim drugim aktivnostima, kao i da budu gosti u Gradskoj upravi Prijedor.
O ulaganjima Grada u obrazovanje počevši od predškolskog pa preko osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja te podršku koju iz gradskog budžeta imaju studenti i po kojim kriterijumima gostima je govorila načelnica Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i pronatalitetnu i demografsku politiku Olivera Brdar Mirković.

Izvor: prijedorgrad.org