Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao je danas prijem za Azru Elezović, studenta četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banja Luci.

Naime, ona je osvojila treće mjesto na međunarodnoj Olimpijadi iz mikroelektronike koja je 19. oktobra održana u Jerevanu.

Elezovićeva je nakon prijema izjavila da se to takmičenje već 18 godina održava u Jermeniji i da obuhvata oblasti iz digitalnog dizajna, neke oblasti iz matematike, programiranja i radiofrekventne elektronike i da se takmiče studenti osnovnih, master i doktorskih studija do 30 godina starosti.
Inače, Elezovićeva je uz Nikolu Babića iz Teslića , koji je osvojio 1.mjesto, bila jedini predstavnik BiH na ovoj Olimpijadi.
Ovo takmičenje okupilo je oko 300 učesnika na lokalnom nivou , a u finalu ih je bilo 28 iz 14 država.
Gradonačelnik je istakao da je Grad orijentisan ka ulaganju u obrazovanje jer je to oblast koja Prijedor strateškim pristupom može dovesti u rang gradova prepoznatljivih po mladim i uspješnim ljudima. Javor je dodao da će Grad u budućnosti sve više pomagati i podržavati talentovane i nadarene mlade ljude , i shodno tome u prijedlogu Nacrta budžeta za narednu 2024. planirana je stavka Grant za podršku maldim talentima.
Na prijemu su bili i docent doktor Aleksandar Pajkanović, profesor na Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci i Nenad Razić predstavnik firme ” Ist kod”

Izvor: prijedorgrad.org