Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao je prijem za članove Taekvondo kluba” LJubija” Prijedor koji su naš grad uspješno predstavljali na nedavno održanom 23. Balkanskom taekvondo prvenstvu.

Taekvondo klub ” Ljubija” Prijedor nastupio je sa osam takmičara i osvojio šest medalja- tri srebrne i tri bronzane, te osvojili treće mjesto na bodovnom G-2 turniru.
Trener kluba Veso Arežina upoznao je gradonačelnika da je riječ o izuzetnom uspjehu ako se zna kakvog je ranga jedno Balkansko prvenstvo i da je riječ o konkurenciji od preko 600 takmičara iz 11 zemalja. Arežina je posebno istakao da je ovo najveći uspjeh Taekvondo kluba” LJubija” Prijedor u 28 godina postojanja i rada.

Srebrne medalje osvojili su Božidar Pilipović, Kristijan Timarac i Nataša Ilić, a bronzane Miloš Stojanović, Andrej Timarac i Sofija Vukotić. Član ovog kluba Danilo Vukotić osvojio je treće mjesto na bodovnom G-2 turniru. Na ovom takmičenju je učestvovala i Nedžla Mušić koja je ovoga puta ostala bez medalje.
Gradonačelnik je čestitao ovim mladim sportistima na izvanrednom uspjehu da jednom prestižnom takmičenju kakvo je Balkansko prvenstvo i zahvalio im što svojom upornošću i istrajnošću u bavljenju sportom osvajaju medalje i nagrade.
” Oni na taj način grade sebe , ali su ujedno I najblji ambaadori svog grada “, poručio je Javor.
Inače, 23. Balkansko taekvondo prvenstvo 2023 održano je 24-25. novembra u Sarajevu.

Izvor: prijedorgrad