Bratska opština Inđija u Srbiji danas je obilježila 22. oktobar – Dan oslobođenja u Drugom svjetskom ratu.

Obilježavanje ovog važnog datuma u istoriji ove opštine je počelo polaganjem vijenaca i cvijeća na spomenik Podunavsko-partizanskom odredu u centru Inđije . Time je ujedno počelo obilježavanje 80. godišnjice od oslobođenja Inđije u Drugom svjetskom ratu. Prethodno je u organizaciji SUBNOR-a održan prigodan kulturno-umjetnički program koji su pripremili učenici i nastavnici Osnovne škole “Petar Kočić”.

-Srce naših boraca za slobodarsku zemlju kucalo je pobednički, i zato im dugujemo sećanje, na njihovu borbu i konačnu pobedu. Dugujemo poštovanje za civilizacijske tvorevine koje su nam ostavili. – kazao je predsjednik opštine Inđija Marko Gašić.
Gosti inđijske opštine povodom Dana oslobođenja u Drugom svjetskom ratu su predstavnici bratskih opština Đevđelija, Prijedor, Gvozd i Jablanica.
Na sastanku sa predsjednikom opštine Markom Gašićem razgovarano je o mogućnostima proširenja saradnje na svim nivoima.
Svečana akademija, na kojoj su zaslužnim pojedincima i kolektivima za izuzetne rezultate i najviša dostignuća u oblasti privrednog i društvenog života Inđije dodijeljene Oktobarske nagrade održana je večeras u Kulturnom centru Inđija.
Na svim ovim događajima i svečanom prijemu za zvanične delegacije učestvovala je i delegacija grada Prijedora koji su činili načelnici gradskih odjeljenja Danijel Zrnić i Rade Rosić.
Inače, Povelja o bratimljenju Prijedora i Inđije potpisana je u februaru 2021.godine.

Izvor: prijedorgrad.org