Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će se potruditi da do kraja razobliči “prljavu igru” koju Savez za promjene sa partnerima vodi iz Sarajeva, a protiv Srpske.

Stevandić je istakao da je cilj i večerašnjeg neučestvovanja opozicionih poslanika u dijelu sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, a zbog kojeg je bilo neophodno utvrđivati postojanje kvoruma za rad, da se pokaže da je Federacija BiH stabilna, a da se destabilizuje Srpska.

“Poznat je plan da se izazove destabilizacija u Republici Srpskoj koji podrazumijeva da nekoliko lidera Saveza za promjene sjedi u Sarajevu, a `loži vatru` u Srpskoj”, rekao je Stevandić novinarima u pauzi sjednice parlamenta Srpske.

Stevandić smatra da je ponašanje opozicije, koja koristi odsustvo i bolest nekoliko narodnih poslanika, osuđeno na propast, a da će to i narod prepoznati.

“Ljudi koji su uspjeli kao manjinski srpski paket u FBiH i BiH da naprave vlast sa Bakirom Izetbegovićem, pokušavaju da taj manjinski srpski paket iz BiH ugrozi većinski srpski paket u Narodnoj skupštini Republike Srpske”, rekao je Stevandić.

Poslanici stranaka Saveza za promjene nisu učestvovali u dijelu popodnevnog zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske dok je sjednicu vodio Stevandić, a učestvovali su i učestvuju na sjednici dok je vodi predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović i potpredsjednik Senad Bratić.

SRNA

RTRS