Otkriće se stare tajne, a većina znakova uploviće u najmračnije dubine

Za vreme Merkura u Škorpiji vladaju jake strasti, duboke teme, izazovni razgovori, otkrivanje tajni. Device i Blizanci će ga najviše osetiti!

Tokom ovog dvonedeljnog razdoblja Merkurovog boravka u Škorpiji postajemo istraživači, spremni da zaronimo unajmračnije dubine, a sve u svrhu otkrivanja ili barem pokušaja otkrivanja tajne koja se zove smrt ili prolaznost života.

Za vreme Merkura u Škorpiji spremni smo da se suočimo sa delovima psihe koje bi trebalo da promenimo ili odbacimo, te oslobodimo prostor za nove uvide. S ovakvim Merkurom imamo izazovnu komunikaciju, u kojoj se s vrlo malo reči izgovara suština i bolna istina na koju možda i nismo spremni. Ne tolerišu se plitki i površni razgovori, traže se duboke i kompleksne teme. Ovo je moć kritike. Pesimizam. Cinizam.

Vođeni jakim strastima i željama spremni smo na danonoćnu budnost, a sve kako bismo došli do zacrtanog cilja

Fokusiranost, koncentracija i ozbiljan pristup svemu što radimo. Ovo razdoblje može biti povoljno kada govorimo o otkrivanju tajni, dešifrovanju, rešavanju zavrzlama i detektovanju problema.

Imamo i drugu stranu Merkura u Škorpiji vođenu niskim strastima koje idu iz nemoći i straha, a to su žestokesvađe, vređanja, ucene, optuživanja, osvete, napadi,  manipulacije, tajni planovi, podmuklost… Opreza i sumnje nikada dosta!

Mediji će nas bombardovati dramatičnim vestima o destrukciji i stradanjima, ali i o širenju zaraza, epidemijama. U ovom razdoblju misao se zadržava na takvim događajima; promišljamo o kraju i prolaznosti života te imamo priliku da razumemo i zlo i bol – onu najdublju moguću, na čiju pomisao se raspadamo na komadiće.

S ovakvim položajem Merkura česti su problemi vezani za tehničke i elektronske aparate, a pošteđeni neće biti ni limeni ljubimci.

Knjige ili nepotrebni papiri završavaju u kanti za smeće, dokumentima je istekla valjanost, kao i ugovorima, pa eto novih… Ovo je kriminal vezan uz dokumenta, isprave, dozvole i slično. Evo i oporuka i ugovora o doživotnom uzdržavanju. Ključevi ili neki drugi manji predmet upadaju u kanalizacioni otvor!

Sve što nam ne treba, a nekada nam je služilo baš sada završava u smeću. Ovde su i hakeri koji ulaze u kompjuterske sisteme, kradu podatke, šire viruse ili otkrivaju važnu tajnu… Ovo je kraj televizijske emisije kao igašenje nekih medija, pa eto otkaza.

Ovo je slika raznih istraživača (lekara, areheologa, speleologa, biologa, hemičara, fizičara, informatičara) koji strastveno i posvećeno kopaju i tragaju, ne bi li stigli do novih, ozbiljnih i važnih otkrića. Merkur vlada Blizancima i Devicom, tako da će svi rođeni u ovim znakovima ili podznacima posebno osetiti ovo razdoblje.

Stil