Novinar sa Kosova pokušao je danas u Briselu da isprovocira premijera Srbije, a evo šta mu je Aleksandar Vučić odgovorio

Na konferenciji za novinare nakon Međuvladine konferencije u Briselu i otvaranja prvih poglavlja u pregovorima između EU i Srbije novinar sa Kosova i Metohije pokušao je da isprovocira predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

U delu novinarskih pitanja pred sam kraj konferencije za novinareusledilo je pitanje novinara sa Kosova koji je na samom početku pitanja rekao:

– Gospodine Vučiću rekli ste Velika Srbija? – pitao je novinar sa Kosova.

vucic novinar

– Molim? Niste dobro razumeli rekao sam big day for Serbia (veliki dan za Srbiju) između big day i big Serbia je velika razlika – odmah je odgovorio premijer Vučić.

Novinar se izvinio jer “nije dobro čuo”, zatim nastavio da postavlja pitanje o predstojećem razgovoru premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, a tada je neprimereno nazvao je lidera Srpske “ludakom”, što je izazvalo burne reakcije svih ljudi u sali.

– Neću Vama i nikome dozvoliti da vređate predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, naročito ne u mom prisustvu i to Vam kažem u Briselu. Jasno i glasno. Molim Vas da se primereno ponašate – rekao je Vučić.

Telegraf