Možda samo želite da vam partner kaže da izgledate lepo, ali on svoju ljubav pokazuje nameštanjem kreveta. Možda ste svom partneru kupili lep poklon, oko koga ste se zaista potrudili, ali ono što on zaista želi je da se češće mazite i grlite. Možda samo ne razumete njegov ljubavni jezik, ali zato smo mi tu da vam pomognemo.

Vreme je da naučite sve o jeziku ljubavi, Foto: Profimedia.rs

Problem u oba slučaja je da, po prirodi, svi imamo svoj ljubavni jezik, ali kao i s svim jezicima i ovde svako “govori” drugačije, pa možemo da se ne razumemo. Srećom postoji način da naučite ovaj jezik.

Reči podrške i pohvale

Komplimenti i pohvale su reči poznate u svakom “ljubavnom rečniku”. Možete pohvaliti izgled, večeru koju je spremio za vas ili neku osobinu, koja vam prija.

Pokloni

Darovnje poklona je izraz ljubavi u svakoj kulturi, tako bar kaže antopologija. Poklon govori “ja sam mislio na tebe i o tebi”. Nije važno da li je poklon skup, može biti najobičnija sitnica. Kao na primer lizalica, koju ćete kupiti na uličnom štandu, jer znate da to voli.

Kvalitetno vreme

To ne znači da zajedno sedite na kauču i gledate televiziju, zaboravljajući ko je pored vas. To znači da vreme koje provodite zajedno, budete fokusirani jedno na drugo, da pričate o sebi, mazite se, pomažete jedno drugom. Znači da je vaš fokus na partneru, a ne na onome što se dešava na ekranu. Da ne pričamo o odlasku u pozorište, bioskop, šetnju ili nekoj aktivnosti, koja postaje povod za novi razgovor, a ako vam tokom njega postavi ovih 5 pitanja, znajte da imate puno razloga za radost.

Podela poslova

U vezi ovo znači brigu o životnom prostoru i potrebama partnera i svim onim stvarima koje ga čine srećnim. U ovom slučaju dela govore više od reči.

Fizički dodir

Za neke ljude je dobir najveći dokaz ljubavi. Pomazite ih i poljubite i njihov je ceo svet. Mada, ko još ne voli da se mazi?

Možda govorite različitim jezicima, ali ono što je sigurno je da želite da razumete osobu koju volite i da želite da ona razume vas.

Ljudi žele da uče jezik, ali im je teško. Na primer ne mogu da urade nešto, jer im to nije prirodno. Nije im prirodno da svom partneru kažu romantične reči. Napiši ih, stani pred ogledalo i pročitaj na glas. Bitno je probiti led. Neka vam ta ruka krene, jer nema ničeg lošeg u maženju. I ne, nije uopšte loše ako kažeš: “Mislim da ti guza u tim farmericama izgleda odlično”.

24sata