Redovna godišnja Skupština Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor održana je u prostorijama Područnog FS Prijedor, a od devetnaest delegata prisustvovalo je njih trinaest, predstavnike nisu imali klubovi: Gomjenica, FSA Priejdor, Rudar Prijedor, OFK Brdo (Hambarine), Mrakovica (Kozaruša) i Kozara (Donji Orlovci).

Sednici Skupštine prisustvovao je kompletan Upravni odbor GFS Prijedor, a izveštaje koji su jednoglasno prihvaćeni podneo je predsednik Saveza Slavišlja Kralj, kao i predsednik Nadzornog odbora Nikola Vojvodić i predsednik Disciplinske komisije Slavko Topić. Posebno je, s ponosom istaknuta činjenica da je GFS Prijedor zastupljeni na svim nivoima fudbalske organizacije  Republici Srpskoj i BiH, a posle džeg vremena Grad na Sani ima i člana Izvršnog odbora „krovnog“ Saveza Ranka Vučkovića.

-Situacija u fudbalskoj organizaciji Prijedora, kako na nivo Grada tako i Područja, je bila složena i napeta, ali smo uz nadljudeske napore obezbedili funkcinisanje Saveza i izborili se za svoj uticaj na nivou Područnog FS Prijedor, odnosno Fudbalskog saveza Republike Srpske. Uz nadljudske napore obezbedili smo da se pored redovnih takmičenja u prvenstvima održi Kup Grada, omladinska Letnja liga, omladinska Zimska liga, Radnička liga, a posebno je potrebno naglasiti da je po prvi put organizovan i to na visokom nivou po ocenama svih učesnika turnir u fudbalu za žene kao i da je nakon duže pauze održan Novogodišnji turnir u malom fudbalu za seniore – istakao je predsednik Gradskog FS Prijedor Slaviša Kralj.

Ono čime se rudovodstvo Saveza može ponosno pohvaliti je formiranje reprezentativnih selekcija GFS Prijedor uzrasta od 2000-2008. godine  kao i formiranje ženske selekcije koja je premijerno nastupila na već pomenutom turniru.

-Ozbiljnim radom i dobrom saradnjom sa sportskim prijateljima iz okruženja stvoreni su uslovi da sa našim selekcijama odigramo veći broj utakmica u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj kao i na teritoriji širom BiH. Iako nam u ovim aktivnostima rezultat nije bio od primarnog značaja nego smo za cilj imali da naše nade prođu, vide i osete uslove u kojima rade njihove generacije, možemo reći da smo i veše nego zadovoljni rezultatima pogotovu selekcije 2002. godišta koja je dostojno reprezentovala kako Savez tako i Grad Prijedor – dodao je na kraju predsednik Slaviša Kralj čiji je plan i program rada za 2017. godinu jednoglasno usvojen.

Takođe, na kraju je pohvaljen i sekretar GFS Prijedor Petar Krajišnik koji je svojim predanim, profesionalnim i odgovornim radom pomogao u promociji same fudablske organizacije Grada Prijedora.

Zahvalnost na podršci

Na sednici Skupštine čelnici GFS Prijedor zahvalili su se novom gradonačelniku Prijedora Milenku Đakoviću na svesrdnoj podršci i pomoći u organizovanju, kao i kompaniji Arcelor Mital. Nacionalnom parku „Mrakovica“, „Sport vižnu“, „Jelen“ pivu.

-Zahvaljujemo se i svim ostalim partnerima koji su u prethodnom period stajali uz nas, podržavali nam i omogućavali da nesmetano funkcionišemu uprkos teškoj situaciji u društvu koja se manifestovala i na fudbal – rekao je Slaviša Kralj.

Sportski žurnal