Svi su se nadali boljem: ljubitelji fudbala, iskreni poštovaoci, bivši igrači, treneri, članovi uprave, Prijedorčani iskrenih namjera, javnost…, ali izgleda uzaludno. Ni nova uprava nije donijela ništa dobro u Fudbalski klub Rudar Prijedor, verbalni nasilnici su progovorili umjesto fudbala – plemenite igre.

Moralno potonuće na Gradskom stadionu u Prijedoru nije oličeno samo u istrazi inspektora MUP-a Republike Srpske, CJB Prijedor oko sporne rekonstrukcije terena, već dodatno je začinjeno ponašanjem ljudi koji predstavljaju klub trudeći da se predstave kao „vjerni čuvari“, a svojim bahatim, nasilničkim i neodgovornim ponašanjem lijepe blatnjave ljage na ime kolektiva osnovanog još daleke 1928. godine. Tadašnja ideja je bila zasnovana na ljubavlju i životu, a današnje bitisanje kluba je karakteristika mediokritetstva oličenog u vulgarnoj retorici i nasilju prema novinarima kao obilježenim jedinim i isključivim krivcima.

Samo zato što pošteno, odgovorno i profesionalno obavljaju svoj posao.

Naš sajt je već pisao o tome, a novi verbalni atak na poslenike „sedme sile“ stigao je danas uoči press-konferencije u trofejnoj Sali Gradskog stadiona posvećenoj proljećnoj premijeri protiv zvorničke Drine u subotu (14.30 časova).

Naime, jedan od radnika u ekonomatu uzeo je sebi za pravo, poslije sportskog direktora Stojana Janjetovića prije nekoliko dana, da uređuje medije i govori šta i kako da se piše. Obratio se našem novinaru:

-Šta ti ono pišeš? Kako možeš da pišeš o rupama na igralištu? Ko ti je dao za pravo?

Potom je uslijedila i prijetnja:

-Budi siguran da ću te ja izbaciti sa Gradskog stadiona, nećeš više ovdje dolaziti!

Još jedna pojava frustracija i kompleksa. Izgleda da je Rudar Prijedor ojađen do kraja sa ovakvim „likovima“, odnosno bolje rečeno verbalnim siledžijama!

Jesu li novinari krivi što pišu istinu i ispunjavaju svoju osnovnu dužnost – da obavijeste, istinito i iskreno, profesionalno javnost o događajima koji se zbivaju, u ovom slučaju u Fudbalskom klubu Rudar Prijedor, koji je nezaobilazan segment našeg korumpiranog, etički srozanog i degradiranog društva.

Nadamo se da će se poslije svega, ako nije u prvom slučaju kada je Stojan Janjetović, sportski direktor napadao novinare, oglasiti i predsjednik Branislav Rokvić poznat kao pravičan i pravdoljubiv čovjek?

Svako ćutanje u ovakvim situacijama jeste ustvari saučesništvo ili nalogodavstvo!

Od koga to, i čega, Stojan Janjetović i ekonom Rudar Prijedora čuvaju klub,odnosno kakve „vrijednosti“? I po čijem nalogu?

 

Redakcija portala prijedor24h.net