U blizini Rume uhapšena su četvorica razbojnika za kojima je od juče trajala opsežna policijska potraga na području Petrova i Ozrena.

Nakon opsežne policijske akcije koja je trajala cijeli dan, četvorica razbojnika uhapšena su večeras u Irigu kod Rume u Srbiji.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina je saopštio da je uhapšena organizovana kriminalna grupa na teritoriji Republike Srpske i Srbije, a uz veliku pomoć i saradnju MUP Srbije i Policijske uprave Šabac. U Srbiji su uhapšeni braća Zoran i Slaviša Mihajlović iz Bijeljine, te Velibor Tomić i Dragan Džaković iz Lopara, dok je na području Bijeljine uhapšen N.K. Policija je utvrdila da je njima u izvršenju krivičnih djela pomagao i Ilija Ivanović iz Bijeljine.

U zajedničkoj akciji učestvovali su pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske, pripadnici bijeljinskog i dobojskog CЈB, MUP-a Tuzlanskog kantona i Granične policije, uz vazdušnu podršku Helikopterskog servisa MUP-a Srpske.

U MUP-u Tuzlanskog kantona nisu mogli da kažu kako su osumnjičeni prešli na teritoriju druge države, u vrijeme dok je policija češljala Majevicu i Ozren.

Napadači su od ranije poznati policiji. To potvrđuju i potjernice Interpola i MUP-a Republike Srpske na kojima su Zoran Mihajlović Kiza (23) i Slaviša Mihajlović (27). Prva meta napadača prije dva dana bio je povratnik Uroš Stojanović (87), kojeg su pretukli i opljačkali. Nakon toga, opljačkali su i prodavnicu u Loparama. Dok su obavljali uviđaj u selu Rosulje, na pripadnike Krim policije pucano je iz automatske puške.

RTRS