Prijedorska fondacija “Zajednički put” koja je obilježila četvrtu godišnjicu rada, te je od osnivanja kroz različite programe u mlade uložila preko 125.000 KM.

– Ta sredstva su većinom moja uz nekoliko sufinansiranih projekata u saradnji sa ministarstvima u Srpskoj, našim partnerima i donatorima. Ponosna sam što su svi projekti odrađeni maksimalno, tj. iskorišćena je svaka marka. Taj novac nisam pametnije mogla potrošiti i niti jednog trena zbog toga nisam zažalila. Uvijek bih isto uradila, a to ću činiti i dalje – kaže Semira Hofman, vlasnica renomirane klinike u američkoj državi Florida, osnivač i najznačajniji donator Fondacije.

Inače, kroz “Zajednički put” je do sada prošlo više od 1.000 korisnika, od čega 380 mladih s invaliditetom.

– Ubijeđeni smo da je fondacija u saradnji sa donatorima i partnerima ostvarila zapažene rezultate pristupajući problemima današnjeg mladog čovjeka. Plan je da bude još uspješnija, proširi se na druge regije i okupi što više mladih, a posebno osoba sa invaliditetom. Takođe, borićemo se da ih zadržimo ovdje. Nije cilj da svi odu u “obećane države”, već da ih ovde polako stvaraju i grade – ističu u fondaciji.

Semira Hofman dodaje da je “Zajednički put” realizovao brojne projekte a posebno ističe programe edukacije i karijernog informisanja mladih; “Školu stranih jezika” i “Omladinsku zaštitnu radionicu”.

prijedor24h/RTRS