Razumijem ljude koji smatraju da neko drugi prije Vučića može da im obezbijedi bolji život, to je politički legitimno, ali ne shvatam one koji vjeruju da to mogu stranke nekadašnje koalicije DOS i koji bi da ponovo daju šansu Tadiću, Pajtiću, Čanku ili Čedi Jovanoviću.

Zašto? Zato što su DS, DSS, LDP i ostale stranke koje su vodili pobrojani i njima slični opustošile Srbiju. I u ekonomskom i u moralnom smislu.

Narodna poslovica kaže da vrijeme liječi sve. Za izlječenje od “dosovskog” pljačkaškog cunamija Srbiji će biti potrebno još 20-30 godina.

Vlast su osvojili državnim udarom, paljenjem i pljačkom Narodne skupštine i RTS-a. U NBS i Carinu upali su s oružjem i čarapama na glavama. Glavni saradnici u tom poslu bili su im CIA i “zemunski klan”. Pod njihovom vlašću Srbija je postala prva država koja je svog predsjednika, Slobodana Miloševića, izručila stranom sudu. A da bi što više ponizili srpski narod, učinili su to na Vidovdan.

Iz zatvora su oslobodili 1.200 terorista OVK koji su amnestirani kao da su rušili šupu, a ne državu. Kao da su ubijali piliće, a ne srpske vojnike, policajce i civile. Oslobodili brigadu terorista, a zauzvrat nisu oslobodili nijednog od više stotina kidnapovanih Srba, koje su Albanci žive čerečili radi prodaje njihovih organa.

Pod njihovom vlašću Nataša Kandić, Sonja Biserko i ostali plaćenici zapadnih obavještajnih službi postali su država u državi. U kojoj je patriotizam izjednačen sa primitivizmom i krivicom. Nisu Vučić i SNS stvorili, već su od dosovskih stranaka i SPS-a naslijedili 1.000.000 nezaposlenih, 700.000 gladnih i 75.000 ljudi na kazanima narodne kuhinje. I praznu državnu kasu, sa 16 milijardi evra duga.

Nisu Vučić i SNS kroz lopovsku privatizaciju, preko fantomskih firmi sa Djevičanskih ostrva, rasprodali stotine srpskih preduzeća i pola miliona radnika istjerali na ulicu, već su to učinili DS, DSS i LDP. Nisu građani Srbije zaboravili kako je direktor DS-a tri šećerane kupio za devet evra, a samo sirovina u njima vrijedila je desetine miliona evra.

Nisu Mišković, Beko, Kostić i ostali tajkuni nagrabili milijarde i zajašili na leđa građana Srbije 2012. godine, već mnogo ranije. NATO na Kosovo nije stigao 2016. već 2000. godine. Vučić i SNS su odgovorni za upravljanje državom u posljednje tri godine, ali podvala je kada ih neko optužuje za katastrofalne rezultate politike DS-a, DSS-a, SPS-a i LDP-a prije 2012. A najviše ih optužuju upravo lideri tih stranaka.

Press