Nakon osam uzastopnih pobjeda u šampionatu Republike Srpske  košarkaše “Prijedora” sinoć, nakon produžetaka, rezultatom 87:78,  pobjedila je ekipa “Studenta” iz Banjaluke. Prijedorski košarkaši su, pred oko 600 gledalaca, superiorno otvorili meč i u prvoj četvrtini imali rezultat od 16 koševa viška 27:11.

Izabranici Danila Palalića dodali su gas i u nastavku imali  fenomenalnih 20 koševa viška. Gosti su u nastavku zaigrali angažovanije i serijom od deset koševa drugu četvrtinu dobili su rezultatom 22:16 tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 43:33.

U trećoj  četvrtini odlučujuća je bila presing igra i česte izmjene  igrača “studenata” koji su ovaj dio utakmice dobili rezultatom 16:11 i primakli se na pet poena zaostatka (54:49). Nerješiva zagonetka za Prijedorčane bio je gostujući igrač  Nemanja Nikolić koji je pogađao sa svih pozicija i za 37,59 minuta igre imao učinak od 27 koševa, četiri  asistencije, šest skokova, tri trice.

Nikolićeva trojka je doprinjela da se stigne do prvog vođstva od 68:66, ali je najefikasniji u timu Prijedora Srđan Stakić (26 koševa) pogodio za  70:70 i izborio produžetak.

U pet dodatnih  minuta  KK “Student” uspjeva postići 17, a  Prijedorčani  osam  koševa.  Meč je presudila jača klupa gostiju koja je postigla 42, a domaći 26.

Prijedorčani su 15 poena osvojili iz kontranapada,a “studenti” su bili efikasniji poenima iz reketa (36). Povreda Nenada Jovičića i njegova tri koša odrauzili su se na ukupan učinak tima Prijedorčana.

Veče košarke u  prijedorskom domu sportova, kako se očekuje, biće uvod za plej of istih timova. Prijedorčani se žele revanširati “studentima” za  dva prvenstvena poraza i plasirati se u Premijer ligu BiH.

rtvprijedor