Košarkaški klub Ostende otkrio je identitet ranjenog muškarca sa jedne od fotografija iz Brisela, koje su ovog jutra obišle svijet.

Često se kaže da “terorizam ne bira žrtve”, a u utorak ujutru na briselskom aerodromu i u briselskom metrou je definitivno bilo tako.

Prema poslednjim informacijama poginulo je 36 ljudi, a 136 je ranjeno.

Jedan od onih koji su imali sreću da prežive terorističke napade je i Sebastijan Belin, muškarac čija fotografija je obišla svijet putem društvenih mreža.

Oporavak mu je poželio košarkaški klub Ostende, ujedno otkrivši o kome se radi…

“Želimo našem bivšem igraču Sebastijanu Belinu puno snage i brz oporavak”, poručio je višestruki šampion Belgije na svom Twitter profilu.

Belin (37 godina, 206 cm) je po nacionalnosti Brazilac, ali još od 2001. igra u Belgiji, tako da je primio njeno državljanstvo i jedno vrijeme nastupao za belgijsku reprezentaciju.

Ima jednu titulu prvaka te države (sa Ostendeom) i dva nacionalna Kupa (sa Ostendeom i Monom), a trenutno je član drugoligaša Genta.

Za Ostende se može reći da je “najsrpskiji” košarkaški klub u Belgiji – dres Veselina Petrovića podignut je pod svodove dvorane nakon devet godina igranja tamo (jedini igrač kome je klub ukazao tu čast), a članovi Ostendea sada su Raško Katić, Dušan Đorđević i Aleksandar Marelja.

(NN/mondo)