Drago Lukić dugogodišnji fudbaler i kapiten Rudar Prijedora, bivši sudija, a danas instruktor suđenja izabran je, aklamacijom, za prvog predsednika novoformiranog Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Grada Prijedora na osnivačkoj sednici Skupštine održanoj u „Domu penzionera“.

Njegov jedini protivkandidat za predsedničku funkciju Vlado Liščinski neposredno pred glasanje je povukao svoju kandidaturu, tako da je Lukić verifikovan četverogodišnji mandat.

-Pre svega želeo bih da se svima onima koji su mi ukazali poverenje zahvaliti i nadam se da ću opravdati poverenje. Nisam govornik već radnik i neću se igrati predsedničke funkcije već ću da nastojim, sa svojim najbližim saradnicima, da unapredimo našu organizaciju, vratimo dostojanstvo i edukujemo mladost po pravilnicima fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH, odnosno UEFA i FIFA. Svestan sam da situacija nije laka, ali moramo da radimo i borimo se za bolje sutra – istakao je Drago Lukić nakon inauguracije prezentujući svoj plan i program u četvertogodišnjem mandatu.

Pored njega u Upravni odbor UFSI Grada Prijedora izabrani su, za potpredsednike Slaviša Kralj i Željko Vuković, a za člana Vlado Liščinski i ovo telo je jednoglasno izabrano. U prelepoj, istinskoj sportskoj atmosferi jednoglasno su imenovana i ostala tela Udruženja, bez suprostavljenih mišljenja i bespotrebne polemike sve je završeno za manje od jednog časa.

Pored predsednika Lukića za zastupanje i predstavljanje Udruženja je izabran sekretar Petar Kraišnik, istaknuti sportski radnik i bivši sudija iz Prijedora. U Nadzorni odbor su izabrani: Nenad Mejakić, Miloš Kovačević i Neven Golubović, dok je tužilac Udruženja diplomirani pravnik Boris Kamenko. U Disciplinsku komisiju imenovani su: Milan Despotović, Nebojša Čiča i Aleksandar Keranović, dok su u Apelacionoj komisiji: Nikola Ivetić, Zoran Radaković i Milan Basrak.

Jednoglasno su usvojeni novi Statut, Poslovnik o radu Skupštine UFSI Grada Prijedora, a za zamenske delegate Skupštine imenovani su: Bojan Panić, Bojan Džepina, Milan Gvozden, Mišo Pašalija i Aleksandar Jevtić.

Gosti

Na osnivačkoj Skupštini UFSI Grada Prijedora bili su i ugledni gosti, predsednik Skupštine Grada Prijedor Sead Jakupović, zatim predsednik Saveta za sport Grada Prijedora Zdravko Ostojić, predsednik sindikata prosvete Dragan Gnjatić, nekadašnji jugoslovenski sudija Ilija Mirković, predsednik PFS Prijedor Mile Mandić

prijedor24h