Fudbaleri Premijer lige BiH, kandidati za A-reprezentaciju, u Zenici su odradili testiranja i kontrolnu utakmicu pod budnim okom selektora “zmajeva”, Mehmeda Baždarevića.

Popularni Meša na raspolaganju je imao 29 kandidata koji, kako kaže, zaslužuju pravu priliku:

– Okupili smo igrače koji su svojim igrama, trudom i zalaganjem zaslužili da budu ovdje. Ima tu još kvalitetnih momaka koji zaslužuju pažnju i sigurno je da ćemo imati još sličnih okupljanja na kojim ćemo im pružiti priliku. Pratimo fudbalere iz domaćeg prvenstva i na ovaj način im dajemo na važnosti i pružamo priliku da se nametnu za A-tim. Nadam se da ćemo kroz ovakve projekte dobiti nove reprezentativce – izjavio je Baždarević.

Kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić jedan je od igrača koji je dobio priliku da se predstavi stučnom štabu reprezentacije:

– Ovo je sjajan gest i selektora, ali i saveza. Odlična je stvar što i mi koji nastupamo u domaćem prvenstvu imamo priliku da se nametnemo selektoru državnog tima. Na nama je da damo maksimum i da pokušamo da pokažemo da zaslužujemo poziv u A-reprezentaciju.

Danas će u Zenici biti održana i stručna radionica, na kojoj će učestvovati treneri svih premijerligaških klubova i selektori ostalih muških selekcija, čiji će zajednički zadatak biti da stvore što bolje preduslove kako bi domaća elita nastavila s kvalitetnim razvojem.

Među odabranim fudbalerima bili su Jasmin Mešanović, Filip Arežina, Benjamin Čolić, Daniel Graovac, Tomislav Tomić, Ognjen Todorović, Goran Karačić (Zrinjski), Miroslav Stevanović, Kerim Memija, Aleksandar Kosorić, Nermin Zolotić, Srđan Stanić, Adnan Zahirović, Vedran Kjosevski (Željezničar), Samir Radovac, Haris Duljević, Almir Bekić, Adnan Kovačević (Sarajevo), Amer Ordagić, Mladen Veselinović, Elvis Sarić, Kenan Pirić (Sloboda), Samir Memišević, Dino Beširević (Radnik), Mahir Karić, Marin Popović (Čelik), Ajdin Redžić (Borac), Antonio Soldo (Široki Brijeg).

Press