Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da ova stranka podržava apel predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da partije u Srpskoj podrže jednog kandidata za načelnika opštine Srebrenica, te predložio da prethodno budu održani izbori koji bi pokazali ko za ovu funkciju ima najveću podršku.

Stevandić smatra da bi ujedinjenje političkih partija Srpske oko jednog kandidata za načelnika Srebrenica, čiji je cilj da na ovu funkciju bude izabran Srbin, omogućilo da se revitalizuje farsa stvorena u vezi sa ovom opštinom.

Kada je riječ o referendumu u Srpskoj na kojem bi se građani izjašnjavali da li podržavaju 9. januar kao Dan Republike, Stevandić je naveo da su referendum podržale sve političke partije Srpske.

– Samo bi onaj ko ne drži do svoje riječi mogao da promijeni mišljenje – rekao je Stevandić.

Predsjednik Srpske  juče je apelovao na sve srpske političke partije da se okupe oko jednog kandidata za načelnika opštine Srebrenica da bi na ovu funkciju bio izabran Srbin, što bi omogućilo da se relativizuje farsa stvorena u vezi ove lokalne zajednice i prekine spirala lošeg položaja Srba.

Dodik je juče izjavo da će Skupština narednim sedmicama odlučivati o referendumu na kojem bi se građani izjašnjavali da li podržavaju 9. januar kao Dan Republike i da očekuje jedinstvo vlasti i opozicije o tom pitanju, kao što je i potvrđeno u zajedničkoj izjavi.

SRNA