Poput kadeta i juniori Republike Srpske bili su uspješni na gostovanju u Kranju, savladali su vršnjake iz Triglava sa minimanih 1:0. Jedini i gol odluke postignut je još u trećem minutu, a postigao da je kapiten Branko Bajić.

Tako je ekspedicija Republike Srpske akcijom u Sloveniji započela uspješno tradicionalnu manifestaciju „Dani fudbala Republike Srpske“ u povodu proslave 24. rođendana Saveza.

Stručni štabovi na klupama još nisu bili ni posjedali na svoja mjesta, a rezultat je romijenjen. Odličan šut sa 18 metara uputio je kapiten juniora Republike Srpske Branko Bajić i pogodio ugao uz desnu stativu golmana Anžea Povirka. Bio je to lijep pogodak za vođstvo Republike Srpske a golman Triglava ga je paradom samo uljepšao. Igrao se treći minut, a kasnije se ispostavilo da je to bio i jedini gol na utakmici.

Triglav – Republika Srpska  0:1 (0:1)

Stadion: Sportski centar „Stanko Mlakar“. Gledalaca: 200. Sudija: Bor Vreček (Kranj). Strijelac: Bajić u 3. minutu.

TRIGLAV: Povirk, Zupan, Parežanin, Janjić, Primožič, Gajić, Kimovec, Kopač, Ovsenek, Arh-Česen, Žurga. Još su igrali: Hafner, Šarabon, Beganović, Kukovec, Mandić.

REPUBLIKA SRPSKA: Marković, Pljevaljčić, Bajić, Trninić, Ljubibratić, Zekanović, Aćimović, Eskić, Karjašević, Bjeloš, Šarkanović. Još su igrali: Krupić, Despotović, S. Simić, Hasanbašić, G. Simić, Lajić, Lukić.

prijedor24h