Sud BiH ponovo je ukinuo pritvor i odredio mjere zabrane predsjedniku Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) Fahrudinu Radončiću, protiv kojeg se vodi sudski postupak zbog ometanja rada pravosuđa, potvrdio je Radončićev branilac Asim Crnalić.

Crnalić je rekao da ne zna o kojim mjerama zabrane je riječ jer još nije dobio zvanično rješenje Suda, prenosi portal Klix.ba.

Advokatski tim je na ročištu u srijedu, 13. aprila, zatražio da Radončić bude pušten iz pritvora uz određivanje mjera zabrane napuštanja BiH.

Sud BiH je 4. marta, na prijedlog Tužilaštva BiH, ponovo odredio mjere pritvora Radončiću, nakon što je prekršio mjere zabrane.

Nedugo nakon izlaska Radončića iz pritvora, iz Tužilaštva BiH najavili su žalbu jer je, prema njihovom mišljenju, Radončić prekršio mjere zabrane, tako što je davao izjave medijima i napuštao mjesto kućnog pritvora.

Od tada je Radončić bio ponovo u pritvoru, ali je odbrana podnijela nekoliko zahtjeva za njegovo ukidanje jer nije utvrđeno da bi mogao uticati na svjedoke.

Radončiću se, zajedno sa Bakirom Dautbašićem, Bilsenom Šahman i Zijadom Hadžijahićem, sudi pred Sudom BiH za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

SRNA