Novinska agencija Republike Srpske “SRNA” objavila je danas vijest pod naslovom – KRSMANOVIĆ: TREBA ISPOŠTOVATI ODLUKU USTAVNOG SUDA, a u kojoj je prenijela dio intervjua koji je potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović dao za sarajevski portal “vijesti.ba”.
Nakon što je Srna objavila vijest, NDP je uputio saopštenje u kojem je iznio niz uvreda i neosnovanih optužbi na račun naše kuće.

Radi objektivnog informisanja javnosti, Srna u cijelosti prenosi originalni dio intervjua, koji je Krsmanović dao za sarajevski portal, a koji je Srna prenijela u formi agencijske vijesti:

“Osim toga, šta referendum o Danu RS može novo donijeti? Svi u RS znaju da je 9. januar taj datum. Treba ispoštovati Odluku Ustavnog suda i donijeti odgovarajuće akte koji ne diskriminišu druga dva naroda i napraviti rješenja koja su moguća, a ne ići na referendume, ne praviti užarenu atmosferu sa jednonacionalnim referendumima u BiH. To je samo trošenje para.

Takođe, čini nam se da Dodik pokušava raspisati taj referendum na dan lokalnih izbora, odnosno da želi napraviti novu političku podvalu. No, ovdje više niko nije naivan da podržava propalu politiku. Politika jednonacionalnih referenduma u RS treba da prestane. Moramo se okrenuti evropskom putu, koji je već potpisan sa reformskom agendom”.

SRNA