Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić smatra da je potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović svojim posljednjim medijskim istupima nedvosmisleno pokazao da se njemu, njegovoj stranci i njegovom Savezu za promjene više nikada neće moći vjerovati, kao i šta se može od njih očekivati.
Majkićeva je u izjavi Srni naglasila da Krsmanović na sav glas iz federalnog Sarajeva poziva na sankcionisanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i “traži dovođenja njega i njegovih na vlast”, dok se politički predstavnici srpskog naroda bore na sve načine da zaštite interese Srpske i njenog naroda, bijući bitku oko prava da Srpska i njeni građani slave Dan rođenja naše Republike.

Podsjetivši da se Krsmanović jada da opozicija u Srpskoj nije za referendum i da je u tu priču ušla samo da ne bi bila pometena na izborima, te da je njihov plan da “takozvani Savez za promjene, na dan referenduma, stoji po strani i čeka sankcije za koje Dodik treba da snosi odgovornost, a opozicija samo čeka da preuzme vlast”, Majkićeva je istakla da Krsmanović zna da on i njegovi nikada ne mogu pobijediti na izborima, zato i čekaju sa strane i poručuju Americi da ne smije da ćuti, da mora da djeluju po Republici Srpskoj i po njenom narodu kojim žele da vladaju.

Da nije bilo tog Krsmanovićevog intervjua za sarajevsku televiziju “Fejs”, kaže Majkićeva, teško bi neko mogao povjerovati da su neki srpski političari u stanju toliko nisko pasti, prizivajući sankcije vlastitom narodu i teško stečenoj Republici oko koje i dalje “zavija” mnoštvo vukova.

Majkićeva smatra da je Krsmanović svojim besprizornim izjavama pogodio metu – obradovao gledaoce u Federaciji BiH i dobio njihov gromoglasan aplauz.

“Krsmanović nije iznevjerio ni lidera SDA Bakira Izetbegovića, čija se politička priča ne razlikuje mnogo od Krsmanovićeve. I jednog i drugog muče ista teška pitanja – kako se riješiti Dodika i Republike Srpske pa da BiH bude po mjeri Bošnjaka. Po čemu se Krsmanović razlikuje od Izetbegovića – obojica su protiv referenduma, obojica su bila za ukidanje grba i himne Republike Srpske…”, pojašnjava Majkićeva.

Ona je upitala šta reći o srpskim političarima koji u ključnim trenucima istorije njihovog naroda prelaze na drugu stranu i tapšu najvećim srbomrzcima.

“Zato se postavlja ključno pitanje – da li je sve ono što je izgovorio individualni čin i mišljenje potpredsjednika NDP-a Zdravka Krsmanovića i zašto ćuti njegov predsjednik Dragan Čavić? Da li njegovo ćutanje znači odobravanje”, upitala je Majkićeva.

SRNA