NDP u današnjem saopštenju demantuje da su ova stranka i njen potpredsjednik Zdravko Krsmanović na bilo koji način ugrozili neupitnost opstanka 9. januara kao Dana Republike Srpske.
“Insistiranje na odvajanju sekularnog od vjerskog je nešto što je nedvojbeno i oko čega se slažu svi izabrani predstavnici naroda u Republici Srpskoj, a Narodni demokratski pokret i cjelokupno njegovo rukovodstvo i članstvo ostaju na fonu opredjeljenosti da 9. januara mora ostati kao Dan Republike”, saopšteno je iz NDP-a.

U saopštenju se dodaje da je “iz ogromnog intervjua koji je Krsmanović dao jednom sarajevskom informativnom portalu /vijesti.ba/, Javni servis Novinska agencija Republike Srpske “Srna” zlonamjerno i ne prvi put odabrao samo nekoliko rečenica koje su imale za cilj da zbune javnost i stvore iluziju da su u redovima Saveza za promjene ‘izdajnici’ srpskih nacionalnih interesa”.

“Nije prvi put da Srna izvrće činjenice i iz konteksta izvlači riječi koje bi trebalo da diskredituju opoziciju i časne namjere Saveza za promjene i svih njegovih članica da budu jedinstveni u namjeri da se sačuva Dan Republike Srpske kao datum oko kojeg nema pogađanja”, ističu iz NDP-a.

U saopštenju se navodi da su “kritike iz NDP-a upućene na račun režima i njegovih namjera da organizuje referendum prije predstojećih lokalnih izbora stav svih članica Savez za promjene i na njemu će i dalje insistirati, bez obzira koliko Srna i ostali režimski megafoni nastojali da u tome pronađu mrvice ‘izdajničkog’ djelovanja”.

SRNA