Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac ocijenio je da sjednica Nezavisnog odbora, na kojoj nije podržana inicijativa o pokretanju disciplinskog postupka protiv direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića, predstavlja jasan dokaz da bošnjački politički lideri nemaju, niti su ikada imali političku volju da bilo koga kazne nakon pokušaja linča premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima.

“Sada je potpuno jasno da je zvanična politika u Sarajevu stajala iza skandaloznog incidenta 11. jula prošle godine u Potočarima, baš kao što i danas stoji iza bošnjačkih članova Nezavisnog odbora, koji uporno odbijaju čak i da samo suspenduju odgovorne. O krivičnom gonjenju i osudi odgovornih za pokušaj linča premijera Vučića niko u Sarajevu nikada nije ni razmišljao”, upozorio je Košarac.

Košarac je pozdravio činjenicu da je MUP Republike Srpske 1. aprila ove godine podnio krivične prijave protiv šest lica koja su učestvovala u napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

“Taj potez MUP-a Republike Srpske daje nadu da će počinioci tog gnusnog napada kad tad biti krivično kažnjeni”, poručio je Košarac.

On je upozorio na to da odsustvo bilo kakve ozbiljne reakcije Tužilaštva BiH na ovaj slučaj potvrđuje da je ta institucija potpuno politički instrumentalizovana.

“Ućutali su se i slabići iz takozvanog Saveza za promjene. Ni riječ ne progovara Dragan Mektić, koji je itekako glasan u političkom progonu institucija, političara i novinara u Republici Srpskoj”, zaključio je Košarac.

SRNA