Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da institucije BiH nisu spremne da se kvalitetno suoče sa radikalnim islamom u BiH.

“Napad u Zvorniku sve institucije BiH i srpski predstavnici u njima nisu imali hrabrosti da nazovu terorizmom, za razliku od napada u Rajlovcu, koji je u Republici Srpskoj odmah okarakterisan kao teroristički”, rekao je Stevandić, povodom obilježavanja godišnjice od terorističkog napada u Zvorniku.

On je istakao da je svaki napad na vojnika, policajca i predstavnike vlasti udar na državu, odnosno terorizam.

“Moramo svi da budemo spremni da se branimo od terorističkih napada, a ne da okrećemo glavu od ovog problema. U BiH nema zajedničkog stava o ovom problemu, nego samo straha”, dodao je Stevandić.

On je podsjetio da u BiH veliki problem predstavljaju i paradžemati u kojima se regrutuju potencijalni teroristi.

“U BiH nemamo dobru koordinaciju policijskih struktura. Јedina struktura koja je dobro organizovana je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske”, kaže Stevandić.

On je napomenuo da ne smiju biti zaboravljene žrtve terorističkih napada u BiH.

U Zvorniku će danas biti obilježena godišnjica od napada na Policijsku stanicu u kome je terorista Nerdin Ibrić iz zvorničkog naselja Kučić Kula zvjerski ubio policajca Dragana Đurića /48/ i ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića.

SRNA