Maj će biti mesec emotivne nestabilnosti za sve znakove, ali većina njih će uspeti da se izbori za svoju ljubav. Ova dva, doduše, mnogo teže.

BLIZANCI

Dosta je komplikovano, sa Marsom, koji je retrogradan i sa Saturnom u kući veza Blizanca, maj nije najpovoljniji mesec za ljubav. U vezama ćete se suočiti sa problemima ili se može raditi o problemima iz okoline koji će uticati na vaš odnos. Možda će partner prolaziti kroz težak period. Kako bilo, stvari neće biti baš toliko loše kako se čini. U završnici će se sve srediti i smiriti. Jupiter će biti podržan od strane Sunca kojeg će ojačati Venera, planeta ljubavi i harmonije i Merkur, vladar Blizanaca. Biće novih prilika za ljubav. Stvari mogu postati zanimljivije krajem meseca kada Venera ulazi u znak Blizanaca.

VAGA

Zbog toga što je Mars retrogradan, u kući parova Vage, ljubavni život biti će pun neočekivanih događanja. Retrogradno kretanje nije prirodno i zato može doneti neobične situacije koje mogu biti uzrujavajuće, nelagodne, frustrirajuće ili jednostavno iznenađujuće. Nije isključeno da neki stari i zaboravljeni problemi ponovno isplivaju na površinu ili da se u vašem životu pojavi osoba iz prošlosti. Postoji rizik od blokada i sukoba. Kako bilo, stvari se neće razvijati onako kako očekujete. Sa druge strane, Venera, planeta ljubavi i harmonije, nalazi se u 8. kući Vage i može da podstakne brige.