Jedan gol (Dejana Gavrića) u Gradišci za dvadesetu prvenstvenu pobedu u sezoni, 50. jubilarnu loptu u mreži rivala na prvoligaškoj sceni Republike Srpske, šesnaestu prvenstvenu utakmicu u nizu bez poraza, ukupno 63 osvojena boda, sedam više od prvog pratioca Mladosti iz Velike Obarske i najodlučniji, do sada, korak ka tituli i istorijskom plasmanu u Premijer ligu BiH.

Ovako sa stanovišta Fudbalskog kluba Krupa izgleda rezime 27. kola Prve lige Republike Srpske. Izabranici trenera Slobodana Bobe Starčevića minimalnim rezultatom savladali su Kozaru u Gradišci i pet kola pre kraja beže sedam koraka Mladosti iz Velike Obarske. Na taj način Krupljani su dobili dodatno samopouzdanje u prvoj od tri utastopne utakmice u gostima (slede Šamac i Velika Obarska), ulaze u finiš prvenstva kao apsolutni favoriti i samo čudo može da se dogodi pa da klub entuzijasta sagrađen na ljubavi, iz male mesne zajednice smeštene u kanjonu Vrbasa, ne ugleda svetla premijerligaške pozornice na kojoj će biti protagonista zajedno sa velikanima poput Borca (svi se u Krupi nadaju ostanku velikana), Željezničara, Sarajeva, Zrinjskog, Širokog Brijega, Čelika, Slobode…

Nakon tri osvojena boda u gradu na Savi i velikog zadovoljstva prvo pitanje upućeno treneru Bobi Starčeviću – hladi li se šampanjac? – nije dugo čekalo na odgovor.

-Kupili smo ga i stavili u frižider. Nadamo se da će ovo čudo bele tehnike biti ispravno još pet kola i poslužiti svrsi, a onda ga otvoramo i pijemo, slavimo, da se rashladimo – slikovito je objasnio put do prve titule strateg Krupljana.

Šalu na stranu, u opticaju je još petnaest bodova, a Krupljanima su potrebne tri pobede u preostalih pet utakmica do konačnog slavlja. Teoretski overa titule može da dođe već u 30. kolu kada u Krupu na Vrbasu dolazi Tekstilac iz Dervente.

-Polako, polako… ima vremena za slavlje. Pred nama je sada utakmica  Šamcu kod Borca, našeg starog dužnika koji nas je kod kuće iznenadio na otvaranju plej-ofa Lige za prvaka. Tada je bilo 1:1, a gosti izjednačili u finišu, nismo imali vremena za reakciju. Šamčani imaju kvalitetan, ali ujedno i podmlađen sastav, oslanjaju se na vlastiti igrački kadar i školu. Idemo u Šamac po novu pobedu i odličnu uvertiru pred derbi u Velikoj Obarskoj. U svakom slučaju želja nam je da pre poslednjeg kola kada dočekujemo Kozaru rešimo pitanje šampiona i da onda odigramo utakmicu „za dušu“ svih nas u klubu, ali i onih koji su nas verno pratili, podržavali i bodrili – jasan je Slobodan Starčević.

Nakon utakmica sledećeg 28. kola moguće je da Krupa ima deset bodova prednosti u odnosu na Obarčane koji gostuju u Gradišci.

-Ako mladi i kvalitetni sastav Kozare odigra kao protiv nas Mladosti neće biti lako, ali ne razmišljamo u tom pravcu. Gledamo samo sebe i da iz utakmice u utakmicu sakupljamo što više bodova i prođemo prvi kroz prvoligaški cilj. Imamo veliku prednost u bodovima trenutno, mada u fudbalu su svake prognoze nezahvalne i ništa ne može da se predvidi. Zbog toga i u naredne utakmice ulazimo krajnje ozbiljno, maksimalno odgovorno i profesionalno nastrojeni da damo sve od sebe kako bi ostvarili zacrtani cilj – osvojiti titulu i izboriti plasman u Premijer ligu BiH. Bio bi to najveći naš uspeh u istoriji dugoj 33 godine. Pred nama je još pet ispita i nadam se da ćemo ih uspešno položiti – rekao je na kraju šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Pored šampanjca koji se već hladi u frižideru u Krupi na Vrbasu se, paralelno, komponuju i note šampionskih pesama – tamo gde se Sunce  u Vrbasu kupa… Krupa, Krupa!

 Koljić: Lepo se vratiti na teren

Pored bodova u Gradišci Krupljani su imali još jedan dobitak. U igru je u 67. minutu umesto Stefana Stojanova ušao rekovalescent Elvir Koljić koji se uspešno oporavio od povrede zadobijene na reprezentativnom okupljanju u Šamcu.

-Lepo je ponovo se vratiti na teren posle četiri propuštene utakmice koje sam gledao sa tribina i nervirao se, delio strast sa navijačima i saigračima, a nisam mogao da pomognem igrački. Sada je sve u najboljem redu i verujem da ću nastaviti tamo gde sam stao pre povređivanja. Ne osećam bolove i spreman sam za sve izazove – istakao je prvi strelac Krupe u prolećnom delu Prve lige Republike Srpske.