Fantastičnim igrama i serijom nepobedivosti fudbaleri Krupe dospeli su u predvorje raja i plasmana u elitu BiH. Smeši se prva titula u Republici Srpskoj iako prvoligaš iz Krupe na Vrbasu igra tek drugu sezonu u najvišem rangu pod okriljem FSRS.

Pred poslednjih pet kola Krupa ima sedam bodova više u odnosu na prvog pratioca i najvećeg konkurenta, Mladost iz Velike Obarske. Poslednji put u prvenstvu su izgubili 17. oktobra prošle godine u Trebinju od Leotara (0:1). Bilo je to u 11. kolu, a nakon toga nanizali su šesnaest utakmica u kojima teren nisu napustili pognute glave.

-Možda je još bolji podatak da smo u poslednjih jedanaest prvenstvenih utakmica zabeležili čak deset pobeda i samo jedan remi, onaj nesrećni protiv šamačkog Borca kod kuće na startu plej-ofa. Rezultati su posledica kvalitetnog rada stručnog štaba na čelu sa Slobodanom Starčevićem koji je odlično složio kockice u mozaik. Na terenu zaista delujemo fantastično i nadamo se da nam Premijer liga BiH neće umaći. Primetan je rukopis trenera Starčevića koji je temeljan i ništa slučaju ne prepušta – istakao je sportski direktor Krupe Nenad Studen.

U nedelju Krupljani gostuju upravo u Šamcu kod starog dužnika Borca, pobedom u toj utakmici otvoriće vrata elite i napraviti još jedan veliki korak ka tituli.

-U Šamac putujemo po bodove. Nadamo se da ćemo biti na nivou prethodnih partija koje smo prikazali u kontinuitetu i finiš sezone želimo da odigramo kao prethodnih šesnaest utakmica. Igramo najlepši fudbal u Prvoj ligi, postigli smo na 27 utakmica 50 golova, osvojili 63 boda, zabeležili 20 pobeda, tri remija i samo četiri poraza. Sve su to nepobitne činjenice koje govore da smo ove sezone jednostavno – najbolji – dodao je Nenad Studen.

Pored seniorskog pogona Krupa ima odličan i omladinski, podmladak prvoligaša iz Krupe na Vrbasa u ligama u kojima se takmiči ostvaruje odlične rezultate, pobeđuje klubova sa mnogo većim rejtingom i jačom bazom.

-Unapredili smo i rad sa omladinskim selekcijama, pogotovo otkako je brigu o njima preuzeo Miroslav Balaban. To je naša budućnost, a u svih 27 utakmica u prvenstvu u zapisniku smo od osamnaest fudbalera uvek imali najmanje jedanaest ispod 21 godine. Želimo da unapredimo i na još viši nivo podignemo nivo rada sa pionirima, kadetima i juniorima. Prema svemu onome što smo do sada prikazali u sezoni, zaslužili smo titulu i elitu. Krupa je izrasla u respektabilan klub organizovan na najvišem nivou – kaže Studen, nekadašnji igrač Borca, Sloge iz Trna i beogradskog Partizana.

Na kraju sportski direktor osvrnuo se i na infrastrukturu u Krupi na Vrbasu. Nedavno je „umivena“ glavna tribina, podignut je krov, uređene prostorije ispod nje sa VIP salonom, pres centrom, odličnim svlačionicama i prostorijama za službena lica. Sve je tip-top.

-Ulazak u Premijer ligu kojem težimo izuskuje dodatne uslove za takmičenje, tako da želimo potpuno spremni da dočekamo debitantsku sezonu u eliti. Zbog toga je agilna uprava na čelu sa braćom Ilić, Draškom, Draganom i posebno Dragomirom zavrnula rukave. Uloženo je do sada oko 700.000 maraka u infrastrukturu, potrebno je da se urade još neke stvari, procena je da nam je potrebno oko 200.000 maraka. Sve to dobija drugu dimenziju kada se zna da smo od Grada Banjaluke od planiranih 30.000 maraka dobili samo 10.000, a prošle godine od planiranih 10.000 samo 5.000. Naš klub živi na platformi entuzijazma i posvećenosti igri, velikoj ljubavi prema fudbalu i želji da stvorimo priču za duže staze koja će se pamtiti – rekao je Nenad Studen sportski direktor Krupe.

U javnosti se spekuliše da da bi ulaskom u Premijer ligu BiH Krupa mogla da se fuzioniše sa banjalučkim Borcem, u jednom trenutku ponuđen je, javno, i projekat. Međutim…

-Mislim da je ta platforma prošlost, mi smo se okrenuli svojoj priči. U jednom trenutku je postojala mogućnost fuzije, ali sada je više nego jasno da će Krupa samostalno gaziti kroz premijerligašku sezonu 2016/17. Borcu takođe želimo sve najbolje i nadamo se da ćemo igrati u istom rangu takmičenja od avgusta – istakao je na kraju Nenad Studen.

prijedor24h