Šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne smatra da bi za očuvanje Republike Srpske, te njenu bolju budućnost, trebalo stvoriti koaliciju nacionalnog jedinstva svih stranaka.

Livne, koji je i senator Republike Srpske, smatra da bi odluke takve vlade nacionalnog jedinstva svi trebalo da poštuju, a na njeno čelo trebalo bi staviti aktuelnog predsjednika Srpske Milorada Dodika.

– Za predsjednika te vlade apsolutno bih postavio Dodika, i zbog iskustva i zbog njegovog talenta. Sada vam kažem, potpuno neutralan, bez obzira na prijateljstvo s njim, ne vidim nikakvu istaknutu ličnost za tu poziciju osim Dodika – rekao je Livne u intervjuu za portal Poligraf.

Livne ističe da bi primarni cilj te vlade trebalo da bude da podrže Republiku Srpsku na najbolji mogući način, da postigne u odnosu na FBiH bolje uslove, te da oni koji budu vodili tu vladu sve rade zajednički.

On navodi da je osnovna i najvažnija stvar za Republiku Srpsku, kao i za Srbiju da odredi na koga će se oslanjati, a da je BiH kao Јugoslavija u malom – niko se ni sa kim ni u čemu ne slaže.

Na pitanje ko su lideri budućnosti od sadašnjih političara u regionu, vladajućih i opozicionih, Livne kaže da je to Milorad Dodik i da osim njega, ne zna koga bi izdvojio.

Govoreći o aktuelnim političarima, Livne ističe da je Dodik izuzetno talentovan čovjek koji je za Republiku Srpsku učinio mnogo, da je Aleksandar Vučić jako sposoban i da razumije situaciju u svijetu i ponaša se prema tome.

Livne je naveo da je Mladen Ivanić veoma inteligentan čovjek.

SRNA