Univerzitetski profesor Emil Vlajki ocijenio je da bi bilo neophodno da opozicija u Republici Srpskoj, koja je za četvrtak, 9. juna, najavila proteste u Prijedoru zbog eventualne prodaje rudnika “LJubija” strancima, ako već hoće da djeluje preventivno, ode u Sarajevo i protestuje protiv Brisela i Vašingtona koji su najavili da će priznati lažne rezultate posljednjeg popisa u BiH.
“A pošto je `šetnja` postala najnoviji i najvažniji politički pojam Saveza za promjene, neka ova opoziciona koalicija prilikom demonstracija u Sarajevu mirno prošeta od jedne zapadne ambasade do druge, jer nam te zemlje, hinjski, svinjski i cinično ukidaju Republiku”, naveo je u saopštenju Vlajki, koji je i predsjednik Partije ekonomske i socijalne pravde.

On ocjenjuje da Republika Srpska ima najmaligniju opoziciju na svijetu, krajnje neprijateljsku prema narodu i zemlji koje navodno predstavlja.

Vlajki tvrdi da je Srpska u ovim trenucima, bez ikakvog pretjerivanja, u smrtnoj opasnosti.

“Međunarodna zajednica` koja već 20 godina `nogama i rukama` podržava Bošnjake, a nauštrb Hrvata i Srba, posebno Srba, odlučila je unutar `Bošnjačkog proljeća` da prizna 200.000 ubačenih, pravno nepostojećih duša u Srpsku”, ocijenio je Vlajki.

On smatra da to namjerno rade pred lokalne i parlamentarne izbore.

“Prvo će, prema planu, Bošnjaci zauzeti kod nas dobar dio opština. Ako im to pođe za rukom, bez nekog konkretnog otpora, biće ohrabreni da dobiju i parlamentarne izbore. U tom se slučaju neće libiti da nametnu `bosanski jezik` kao vladajući, da ukinu postojeću himnu te, konačno, i sam naziv Republika Srpska. Ovo je ono što nam se sprema u sljedećih par godina i što će Bošnjaci sasvim sigurno realizovati ako Savez za promjene radikalno ne promijeni svoje prioritete”, poručio je Vlajki.

SRNA