Sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Rudar Prijedor koja je trebalo da se održi večeras u 19 časova kako je na prečac sazvana, tako je isto i otkazana, o čemu je predsjednik najvišeg klupskog tijela Ognjen Hrnjak obavijestio delegate.

Prema saznanjima našeg sajta „skovan“ je tajni plan sa većinom delegata ovog tijela da se mimo dosadašnje procedure, na brzinu smijene predsjednik i dva potpredsjednika i imenuju novi, po nalogu jednog od tri sponzora RŽR Ljubija, bez saglasnosti Grada Prijedor i Arcelor Mittala. Međutim, to neće biti sprovedeno u djelo jer su Grad Prijedor i najveći sponzor kluba Arcelor Mittal u tom slučaju najavili izlazak iz kluba.

Sama nelogičnost u dnevnom redu je činjenica da klub ima upravu od pet članova (Milenko Đaković, potpredsjednik, Ranko Vučković, Jovan Janjić, Dalibor Majkić i Predrag Šorga), dok su predsjednik Branislav Rokvić, potpredsjednik Goran Mikanović, te članovi Drago Milošević i Petrašin Rodić podnijeli ostavke, navodeći da su to uradili iz moralnih razloga.

Međutim, istina je da je Rokvić trebalo da bude reizabran na predsjedničku funkciju na osnovu „igranke“ skovane u kancelariji direktora RŽR Ljubija Stanka Vujkovića, s ciljem da samo jedan od tri glavna sponzora kluba preuzme ingerencije nad klupskim tijelima sa novoimenovanim Upravnim odborom. Pod tim pritiskom i sam predsjednik Skupštine Ognjen Hrnjak, koji je kadar RŽR Ljubija, je na prečac i sazvao „izbore“, ali se, zanimljivo je, odjednom predomislio, pa je Skupština otkazana. Šta je natjeralo Hrnjaka da promijeni mišljenje za sada je široj javnosti nepoznato, ali portal prijedor24h.net ima provjerene informacije zbog čega je otkazana Skupština FK Rudar Prijedor, što će u narednim danima i OBJAVITI. Očigledno je, što pokazuje i ovaj primjer, da se u klubu nastavlja trend „podvaljivanja“ i neiskrenosti.

U Prijedoru i Fudbalskom klubu Rudar Prijedor, po svemu sudeći, očekuje se vrelo ljeto, a ovo je samo jedna u nizu nelogičnosti koje se događaju u posljednje vrijeme.

prijedor24h